16 februari: Chiang Mai

Na het ontbijt vertrekken we richting Chiang Mai. Niet via Pai, zoals eerst het plan was, maar via Mae Sariang. De tocht via Pai betekent de hele dag in de auto door mistige bergen rijden en daar hebebn we bij nader inzien geen trek in. Na Mae Sariang gaan we oostwaarts via Hot naar Chiang Mai.

Onderweg naar Hot zien we een bordje: Mae Tho National Park. Laten we daar maar eens gaan kijken! Na een kort stukje asfalt wordt de weg onverhard, een stofwolk achtervolgt ons. De vegetatie langs de weg zit onder een laag van rood stof.

 

We zoeken ons een ongeluk en gaan maar eens kijken of we een "gids" kunnen opsnorren die ons verder kan helpen. In dit dorp vinden we iemand die op een brommertje voor ons uit gaat en weldra zijn we bij de ingang van het park.

 

Het park blijkt helemaal nog niet open te zijn. We mogen wel door de poort naar binnen. Niemand spreekt Engels. Met gebaren maken we duidelijk dat we het park willen zien en een Thai gaat op pad om de directeur te halen, die wel Engels spreekt. We worden door hem hartelijk ontvangen en direct uitgenodigd voor een lunch boven op de berg met een schitterend uitzicht over het hele park.

De honden zijn niet uitgenodigd maar hebben wel interesse in het eten, of wat overblijft...

 

Na de lunch is het helaas voor ons tijd om op te stappen. We moeten nog naar Chiang Mai vandaag!

's-Avonds komen we aan in Chiang Mai, moe van de tocht, maar zeer voldaan over wat we allemaal gezien hebben. We rijden naar het Red Hibiscus guesthouse, een aanrader! Daar krijgen we een heel mooie, sfeervolle kamer. De galerijen staan vol met exotische planten.

 

Na ons wat te hebben opgefrist gaan we nog even de stad in. Het is erg gezellig, maar na een uur of wat banjeren en een hapje eten gaan we redelijk vroeg terug naar het hotel, we zijn bekaf! Morgen weer vroeg op.

Klik hier voor het vervolg, Siem Reap

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
02-06-2020