15 februari: de Padaung

Dichtbij Mae Hong Son, zo'n vijfendertig kilometer verderop, ligt het dorp Ban Nai Soi waar Padaung wonen. Bij ons zijn de Padaung beter bekend als de "langnekken". Mar wil persé dit typische volk een keer bekijken. Peet denkt dat het een "tourist trap" is en dat blijkt het ook wel een beetje te zijn. Volendam in Thailand!

De weg er naar toe, dwars door bossen, is zeker aardig te noemen. Langzamerhand is er steeds meer onverharde weg en moeten we door bijna drooggevallen riviertjes. Plots zien we ineens de touringcars staan. Erger nog, we moeten in de rij om kaartjes te kopen. Omdraaien is ook zinloos, we zijn er nu eenmaal. Vol goede moed gaan we het dorp in. Het levert toch wel veel leuke plaatjes op. 

 

Overal in het dorp kun je souvenirs kopen bij heuse "langnekken", zoals hier boven op de foto. De langnekvrouwen zijn behangen met ringen, om hun nek, benen en armen. Het geheim is dat ze helemaal geen lange nekken hebben, het is optisch bedrog. Door het gewicht van de ringen worden de schouderbladen naar beneden gedrukt en zo lijkt het net of ze een lange nek hebben.

Na het maken van de foto's gaan we weer terug op weg naar Mae Hong Son. Onderweg terug komen we deze dikhuid tegen. Best eng hoor, zo dichtbij!!! Zelfs als ie aan de ketting ligt.  

 

 

Terug in Mae Hong Son gaan we naar de schitterende Wat Jong Kham. Vooral 's-avonds is het een mooi gezicht met alle verlichting die weerspiegelt in het meer waar de Wat aan ligt.  

Klik hier voor het vervolg, Chiang Mai

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
02-06-2020