13 Januari: Britstown

Bij het ontbijt worden we door een bediende geattendeerd op de groep van zo'n tien giraffes die in de verte aan het grazen zijn. Altijd leuk en dus stappen we na het ontbijt in de auto om een paar foto's te maken van ze.

 

We blikken hierna even terug op de lodge voor we er naar terugrijden.

 

Tegen tien uur vertrekken we richting Britstown, ongeveer halverwege Beaufort en Kimberley. Ergens daar weer tussenin ligt Victoria west. "Beroemd" om zijn artdeco cinema. Veel soeps is het niet, maar ach.
En omdat we er toch zijn ook maar een foto van de kerk.

 

Tot zover Victoria West. Britstown is ook zo'n gat maar we willen niet het hele stuk naar Kimberley in  éen keer rijden. Midden in het gehucht vinden we een alleraardigst onderkomen, de Transkaroo Country Lodge. Het is een lodge/restaurant/bar/winkeltje ineen, knus en gezellig.

Als we een uur of twee in de lodge zitten barst er een heftig onweer los. De regen komt met bakken naar beneden en in een mum van tijd staat er tien centimeter water op de binnenplaats/terras. Het is zelfs zo erg dat de receptioniste verwoed met een bezem probeert te voorkomen dat het water de lobby instroomt.

 

De temperatuur in direct gekelderd van 32 naar 19 graden, brrr.

's-Avonds genieten we van een dinerbuffet. En ja, er is ook weer lamsbout, geen ontkomen aan in de Karoo. De glimlach maakt veel goed.

 

De grootste verrassing is hoe ze hier de prijs van het buffet bepalen. Dikkerds en veelvraten zijn de pineut. Het maakt niet uit wat je op je bord schept, je betaalt per gewicht.

Klik hier voor het vervolg, Die Groot Gat, Kimberley

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 20-03-2022