8 Februari: Devon Valley

We pikken nog een uurtje strand mee voordat we de kleine tweehonderd kilometer gaan rijden naar Devon Valley. Die vallei ligt tegen Stellenbosch aan.

We hebben een lifestyle package geboekt bij Clos Malverne. Dat package bestaat uit twee overnachtingen, twee maal een uur body massage, een 4-gangen lunch met wijnarrangement voor z'n tweeën en drie flessen wijn. Dit is onze derde keer bij Clos Malverne en we verheugen ons met name op de lunch.

Het eerste wat we doen is de koffers uitpakken en het zwembadje inspecteren.

 

Voor de namiddag hebben we een ice-wine pairing besteld. Dat is een proeverij met vier soorten ijs en vier bijpassende wijnen.

 

Het ziet er leuk uit maar het loopt niet helemaal zoals we dachten. De jongen die het begeleid heeft duidelijk alleen oog voor een groepje jonge meiden. Al het ijs en alle wijn worden in één keer op tafel gezet en dat is nou niet echt aan te bevelen als het tegen de dertig graden loopt.

Na afloop sturen we dan ook maar een appje naar de manager en die reageert prompt. Sorry, sorry als je wil dan mag je het gratis overdoen en wordt alles in vier keer geserveerd. We plannen het in voor donderdagmiddag.

9 Februari: Devon Valley dag 2

Na het ontbijt gaat Peet voor zijn massagebeurt. Niet super, maar wel altijd lekker ontspannend.

Klokslag één uur schuiven we aan voor de lunch. Zoals eerder gezegd al de derde keer, maar ook dit keer komen we superlatieven tekort. Het voedsel, de wijnen en het uitzicht, allemaal even geweldig.

 

Is er een minpuntje? Kijk maar eens goed op deze foto en zie of je wat in de verte ziet schitteren...

 

Moeilijk te zien? Dan zoomen we even in. En ziedaar, daar wonen de harde werkers die in de brandende zon de wijngaard moeten onderhouden.

 

Bij het zwembad maken we kennis met een leuk jong Duits stel. We babbelen de rest van de middag en trekken nog maar een fles uit het package open. Voor het diner halen we een pizza uit het winkelcentrum.

Klik hier voor het vervolg, Kunjani & Kaapstad

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 20-03-2022