10 Februari: naar Kunjani

Het is vandaag een ochtend waarbij we van hot naar her vliegen. Eerst ontbijten we en dan naar de massage die dicht blijkt te zijn ondanks de afspraak om 9.30 uur. Vervolgens terug naar de kamer, de koffers gepakt en het kleine stukje gereden naar Kunjani, ons volgende onderkomen. Althans, dat was de bedoeling.

Het blijkt dat er geen publieke weg is tussen Clos en Kunjani. Google denkt van wel en navigeert ons tot aan een hek. Achter het hek is een privé weg en we hebben geen remote om het hek open te doen. Maar we hebben mazzel, er stopt een vriendelijke Zuid Afrikaan die het hek voor ons opendoet. Hij zegt dat omrijden zo'n veertig minuten duurt en dus zijn we hem dankbaar.

Onze cottage kunnen we nog niet in, maar dat geeft niets, we hebben om twaalf uur afgesproken voor de 2e poging van de ice-wine pairing in Clos. De eigenaresse van Kunjani heeft gelukkig ook een remote en leent die uit aan ons zodat we via de korte weg terug kunnen. De 2e poging is veel beter en leuker dan de 1e poging. We doen er 45 minuten over, alles op het dooie gemak.

Eenmaal terug in Kunjani kunnen we wel in onze cottage. We hebben een heerlijk terras en een piepklein zwembadje er vlak naast.

 

De middag besteden we met lummelen en zo tegen een uur of half vijf besluiten we om naar een winkelcentrum te gaan om wat te eten in te kopen. Dat blijkt een hachelijke onderneming. We rijden onszelf volkomen vast in de middagspits van Stellenbosch. Op de terugweg nemen we ook nog eens de verkeerde afslag en zitten opeens op de snelweg naar Kaapstad en rijden ons ook daar vast.

Bekaf komen we na 1,5 uur terug in de cottage. Met wat eetbaars, dat dan weer wel. Het wordt quiche met sla en de laatste fles Clos Malverne wijn. 's-avonds kijken we na lange tijd weer eens Netflix.

11 Februari: Kirstenbosch & Babel

We wachten tot de ergste ochtendspits voorbij is voor we naar de Kirstenbosch Botanical Gardens in Kaapstad gaan. Het gaat vlot, we doen er vijftig minuten over. Kirstenbosch staat op alle todo lijstjes van Kaapstad maar het is er bij ons nooit van gekomen. De entree is voor buitenlanders 2,5 keer wat de Zuid Afrikanen betalen. Peet moppert wat over discriminatie en verdomd het werkt, we krijgen de kaartjes voor de lokale prijs.

De tuin is magnifiek met vele planten, bloemen en bomen en is gelegen aan de voet van de al even indrukwekkende Tafelberg.

 

De tuinen van Kirstenbosch zitten barstensvol vogels. De mooiste vinden wij de kolibrieachtige Oranjeborsthoningzuiger die in het Afrikaans naar de naam Oranjeborssuikerbekkie luistert. Ze doen zich tegoed aan de nectar van bijna uitgebloeide agapanthus.

 

In de tuin is ook een hangbrug gemaakt over de boomtoppen. In het Afrikaans wordt die aangeduid met boomslang. Mooi plekje om foto's te maken.

 

Tot slot nog een mooi bloemetje, Hoe die heet? Geen idee.

 

Als we terugkomen in de cottage blijken we buren te hebben die een braai aan het aansteken zijn met te nat hout. Mede daarom gaan we maar wat vroeger naar Babel waar we maanden van tevoren hebben gereserveerd. Babel is het bekendste culinaire restaurant in de wijde omtrek en zeer populair.

We hebben er ooit geluncht en zijn erg benieuwd naar het diner. Het restaurant ligt op een schitterend wijncomplex en bijna alle groenten en kruiden komen uit eigen tuin. Als we gaan zitten zien we tot onze schrik een jazzgitarist en een saxofonist uit onze ooghoek. Laat er nou net elke vrijdag live muziek zijn...

We kunnen kiezen tussen en 2- of 3-gangenmenu. Voor de zekerheid kiezen we voor het eerste. Voor het voorgerecht komt er brood met een schaal vers fruit uit eigen tuin.

 

Dan een groene salade voor Peet

 

en een gele salade voor Mar

 

Als hoofdgerecht voor beiden beef met bietjes erbij

 

Het ziet er allemaal goed uit maar helaas is het het toch niet helemaal. De beef gaat terug naar de keuken en de nieuwe is goed maar niet super. Kortom, wij vinden Babel wat overgewaardeerd. We zwijgen verder maar over de geluiden van de toeteraar en de pingelaar.

We besluiten de avond maar weer met een Netflixje.

Klik hier voor het vervolg, laatste dagen

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 20-03-2022