7 Februari: Arniston/Waenhuiskrans

Dit plaatsje heeft twee namen, een Engelse, Arniston, en een Afrikaanse, Waenhuiskrans. De Engelse naam komt van het schip de Arniston dat hier in de 19e eeuw op de rotsen is gelopen en met man en muis is vergaan. Slechts zes mensen hebben dat overleefd.

De originele naam van het dorp is echter Waenhuiskrans. Die naam slaat op een grot hier vlakbij die zo groot is dat je er een wagen met ossen ervoor in kan keren. Voor de Engelstaligen is Waenhuiskrans te moeilijk om uit te spreken en ze houden het daarom maar op Arniston.

Toen we gisteren incheckten hadden we gevraagd of we eventueel twee nachten zouden kunnen blijven. Ja hoor, geen enkel probleem. Na het ontbijt gaan we naar de receptie om te zeggen dat we blijven. En wat blijkt, ze hebben onze kamer aan iemand anders verhuurd. Geen sorry of niks, je zoekt het maar uit. Er is nog wel een andere kamer, maar die ligt pal naast de eetzaal en is bovendien bloedheet.

Enigszins gepikeerd gaan we op zoek naar een alternatief en dat vinden we rap in de vorm van het Blue Sky Guest House. Zeer vriendelijke mensen, prima kamer waar we direct in kunnen. We aarzelen dan ook niet en een half uur later zijn we verkast.

In dit guesthouse doen ze er alles aan om je het naar je zin te maken en voor we er erg in hebben stappen we in bij de auto van de eigenaar, Adrian, die ons laat zien hoe we naar de beroemde grot moeten komen. We krijgen daarna een parasol mee voor op het strand.

 

Het lijkt wel een Caribisch strand hier met die schitterende blauwe kleur.

 

De grot ligt op twintig minuten lopen vanaf het strand en is alleen te bereiken met laag tij. Bovendien heb je goede schoenen nodig om over de rotsen te lopen. Tijdens de wandeling er naar toe maken we wat foto's.

 

Dan is het klunen geblazen over de glibberige rotsen. Het tij is toch niet zo laag als we dachten en we hebben weldra drijfnatte schoenen.

 

Via een kleine grot gaan we door ene opening de grote grot binnen. En inderdaad, je zou hier wel een vrachtwagen kunnen keren...

 

We nemen ook nog een panorama foto van de grot

 

 

en gaan daarna weer terug naar het strand.

 

De rest van de middag besteden we op het strand en bij de minipool van de lodge. Alhoewel de keuekn van de lodge gesloetn is op maandag wil Adrian voor ons wel een uitzondering maken. En, of we wilde oesters lusten vooraf...

 

Na de oesters komt er Cape Salmon vergezeld van een heerlijke wijn uit de zuidelijkst gelegen wijnmakerij van Zuid Afrika, Lomond. We laten het ons goed smaken.

Klik hier voor het vervolg, Devon Valley

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 20-03-2022