3 Februari: Cape Saint Francis

De suite van ons is gebouwd met een groot raam bovenin de kamer. Geen gordijn ervoor en dus zijn we al vroeg wakker. We zijn niet de enigen, de vogeltjes ook.

 

We rijden eerst naar Jeffrey's Bay. De wandeling die op de kaart staat aangegeven bestaat niet (meer), vlak na het beginpunt staan we in de tuin van een rijke stinkerd. We gaan daarna het stadje bekijken en mede dankzij de aanhoudende bewolking worden we er niet vrolijker van.

Na een bak koffie gaan we dan ook op pad naar het zuidelijkste puntje van de Oostkaap, Cape Saint Francis. Vlak bij dat dorpje is een natuurreservaat, Rebelsrus. Maar of de duivel ermee speelt, het is gesloten en er hangt een bord te koop op het hek. Gelukkig zijn hier meerdere reserves en het Seal Point reserve is vrij toegankelijk. Dit kleine reserve grenst aan de oceaan en er zijn aardig wat vogels te bewonderen.

 

Er zijn geen stranden, de kust is hier rotsachtig.

 

De "grafbloemen" groeien hier in het wild.

 

Deze vogel trotseert de opspattende golven.

 

En zowaar, er kruist ook een schildpadje ons pad...

 

We eindigen onze wandeling bij de bijna 150 jaar oude vuurtoren die op het zuidelijkste puntje staat.

 

Als we terugrijden naar de lodge komen we een driftig seinende tegenligger tegen. Wat blijkt, even verderop is een zwaar ongeluk gebeurd en ligt een vrachtwagen dwars over de weg. Een voor een moeten de auto's door de berm om weer verder te kunnen.

Eenmaal terug in de lodge gaan we weer aan de slag met de dag van morgen. Uiteindelijk wordt de bestemming Storms River. We zijn de enige gasten en in alle rust dineren we. Lekker, maar minder dan gisteren.

Klik hier voor het vervolg, Storms River

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 20-03-2022