4 Februari: Storms river (mouth)

We komen vroeg aan bij At the woods. Geen probleem, de kamer is al aan kant. Nog voor twaalf uur zijn de koffers uitgepakt en zitten we ergens in Storms river aan een bak koffie.

Storms river stelt niet zoveel voor en is voor de meesten een uitvalsbasis voor een bezoek aan het Tsitsikamma national park. Beroemd zijn de hangbruggen over de Storms rivier aan de monding (mouth) ervan. Het is maar twintig minuten rijden tot aan de gate en daarna nog een paar kilometer rijden tot aan de kust.

Bij de parkeerplaats lopen een paar dassies te knabbelen aan het lange gras.

 

Vanaf de parkeerplaats is het een kilometer lopen naar de hangbruggen over de riviermond. Het gaat op en neer door het regenwoud. Al snel loopt het zweet langs onze ruggen. Na een klein stuk kijken we even terug.

 

We stoppen voor een foto van de eerste hangbrug.

 

De eerste twee hangbruggen zijn vrij kort maar je moet daar overheen om bij de langste te komen die over de rivier loopt. Lengte van die brug is 77 meter en hij hangt op zeven meter boven het water. Niet zo eng dus als die over de Oribi gorge. Halverwege kijken we voor en achter ons.

 

Ze zouden deze bruggen ook de selfie bruggen kunnen noemen. Om de haverklap passeert er een jong stelletje om uitgebreid selfies te maken. Je moet dus even geduld hebben om zelf een foto van afstand te maken.

 

Aan de overkant van de laatste brug op een kiezelstrandje ook maar een kiekje van Peet.

 

De terugweg naar de parkeerplaats loopt via een andere route. En dus ook een ander zicht op de bruggen.

 

Na de wandeling volgt een late lunch met een biertje. Veel meer dan de bruggen is er in dit deel van het park niet te doen. Ja, er zijn meer wandeling, maar dan van een ander kaliber zoals de "otter trail", maar die duurt maar liefst vijf dagen.

We rijden terug richting de lodge en stoppen vlak bij de brug op de snelweg over de Storms rivier. Ook een spectaculair gezicht.

 

Vermeldenwaard is nog het diner. In het Tsitsikhaya restaurant eten we allebei een heerlijke curry. Weer eens wat anders dan al die steaks.

Klik hier voor het vervolg, Wildernis

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 20-03-2022