1 Februari: Chintsa

Gisteren hadden we al besloten om nog een dagje Chintsa eraan vast te plakken en dus doen we het rustig aan. Het weer is nog altijd wat broeierig en de zon laat zich helaas niet vaak zien.

De lodge ligt pal aan het strand, je hoeft alleen maar een paar trappen af om er te zijn. Wij zitten aan de oostkant van de rivier en lopen eerst een stuk westwaarts naar de rivier toe.

 

Het grootste gedeelte van de ochtend besteden we aan een forse strandwandeling. Het zand is keihard en dat loopt heerlijk op je blote kakkies. Soms komen we stukken tegen waar het wemelt van de kelp en zeewier.

 

Na en middag met zwembad en wederom plannen maken schuiven we aan voor het diner. Het is flink wat opgeklaard en de zon gaat fraai onder over Chintsa west.

 

2 Februari: Thornhill

Bij het ontbijt schijnt de zon weer volop. Dat betekent ook dat we zo ongeveer van de ontbijttafel afdrijven van het zweet. Voor we vertrekken nog even een plaatje van onze "suite", de tweede van links.

 

Op internet hebben we een fraaie lodge gezien bij het plaatsje Thornhill wat vrijwel aan het begin van het Tsitsikamma national park ligt. De weg naar de lodge is lang, bijna vierhonderd kilometer, maar we vervelen ons geen moment.

Als we bij de J-bay zebra lodge aankomen blijkt het allemaal nog mooier dan de foto's. We hebben een zeer ruime suite.

 

Waar de naam van de lodge vandaan komt?
-J-bay staat voor Jeffrey's Bay, het surfers paradijs 25 kilometer verderop. Met helder weer kan je het zien liggen vanaf de lodge die op een kleine driehonderd meter hoogte op een heuvel ligt.
-Zebra vanwege de zebra's die op dit landgoed rondlopen. Ze komen grazen tot aan de lodge (en ook poepen helaas).

 

De zebrapoep trekt ook diverse kleine kruipers aan, zoals deze sprinkhaan.

 

Nog wat plaatjes vanaf de lodge naar de infinitypool en vanaf daar naar boven.

 

We hebben gereserveerd voor diner zodat we niet meer 's-avonds op pad hoeven. Alle drie de gangen smaken ons opperbest. De eigenaren van de lodge hebben ook een eigen wijn, Geelwal genaamd. Alleen hier te koop, erg lekker!

Klik hier voor het vervolg, Cape Saint Francis

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 20-03-2022