27 Januari: Giant's Castle

Het Giant's Castle resort ligt in de middensector van de Drakensbergen, op zo'n 155 kilometer van the Cavern. De wegen zijn hier belabberd en we doen er dan ook uren over om op de plaats van bestemming te komen. Soms kan je het nauwelijks meer een weg noemen maar meer een onverhard kuilenpad met grote gaten.

Iets na twaalf uur komen we aan in het kamp. Te vroeg om al in te checken maar geen nood, op het terras van het restaurant is het goed toeven.

.

 

Bij het online reserveren konden we kiezen voor een bungalow met "garden view" of eentje met "mountain view" die slechts 6€ duurder is. Als we ingecheckt zijn zien we dat die extra 6€ het zeker waard is.

Het weer laat wel iets te wensen over. Warm, dat zeker, maar dreigende luchten, af en toe een klap onweer en een enkele bui.

Er is een wandeling van drie kwartier naar een grot waar rotstekeningen zijn van de San. De grot wordt beheerd door lokale mensen en die houden er rondleidingen. Helaas zijn we te laat om er naar toe te gaan. Dan maar zonder rondleiding denken we, maar dat valt behoorlijk tegen. Het pad gaat sterk op en neer en de warmte doet ons besluiten om na een kwartier rechtsomkeert te maken. Maar eerst even uitpuffen...

 

's-avonds in het restaurant zijn we, behalve een ouder Zuid Afrikaans stel, de enige klanten. Op de menukaart staat ook ocean's catch of the day. We vragen lachend of dat misschien forel is en ja hoor dat is het. We bestellen beide de forel en die smaakt prima na al het vlees van de afgelopen dagen.  

28 Januari: Port Shepstone

De dag begroet ons met zonneschijn. En dan ziet het er allemaal toch weer heel anders uit.

 

Na het ontbijt maken we nog even een panorama foto vanaf ons balkon voor we op pad gaan.

 

Gisteren hebben we besloten om voorlopig nog meer rotwegen te vermijden. Dat betekent dat we niet naar Underberg gaan in de zuidelijke Drakensbergen maar naar de kust, Port Shepstone. Dat is wel een eind rijden en helaas valt de eerste zestig kilometer toch nog tegen. Het ergst is het stuk na kilometer twintig tot kilometer vijfendertig. Er is geen honderd meter te rijden zonder te moeten stoppen voor de diepe kuilen en gaten in de weg.

Even na twee uur arriveren we in Port Shepstone. Daar hebben we een kamer in Stephan's Guest House gereserveerd. Het blijkt zeker niet tegen te vallen! De eigenaar is een gemütliche, ietwat corpulente Duitser die er alles aan doet om het ons naar de zin te maken.

De kamer zelf heeft een balkon met een fantastisch uitzicht op de Indische oceaan. Helaas is het bewolkt en valt er af en toe een spatje. We vermaken ons met wat Netflix.

Het Jaxx restaurant waar we gaan dineren bevalt ons ook uitstekend. We eten heerlijk buiten op een terras met ook hier zicht op de oceaan.

Klik hier voor het vervolg, Oribi Gorge

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 20-03-2022