29 Januari: Oribi Gorge

We hebben Port Shepstone mede uitgekozen als uitvalsbasis voor het Oribi gorge nature reserve. Deze kloof/canyon staat bekend als de Zuid Afrikaanse Grand Canyon. We zijn benieuwd en zitten om negen uur in de auto. Het is ruim een half uur rijden naar Oribi.

Op de bodem van de kloof zijn een aantal wandelingen uitgezet. Eerst maar eens de rivier oversteken.

 

Al snel blijkt dat de wandeling die wij hebben uitgekozen, naar de Samanga waterval, de verkeerde is. Het pad gaat steil omhoog door een soort tropisch woud over glibberige stenen. Het is zompig en benauwd in het bos en ondanks de 23 graden niet echt weer om te klauteren. Na een klein half uur vinden we het welletjes en taaien af.

De weg terug uit de kloof loopt fraai omhoog tegen de bergen.

 

In de insight guide staat een foto van een hangbrug over de kloof. Die blijkt niet in het nature reserve te zijn maar in Lake Eland game reserve, een kilometer of twintig verderop. Daar aangekomen blijkt dat het een soort Beekse Bergen is, compleet met huisjes en allerlei activiteiten zoals game drives, tokkelbanen, bootje varen op het meer etc. En ook een hangbrug over de kloof. Die hangbrug is een kilometer of zeven rijden over een smal zanderig kuilenpad waar de maximum snelheid 20 km is.

Echt veel verschillende soorten dieren zien we niet onderweg naar de hangbrug. Wel een kudde "bokkies".

 

Dan komen we aan bij de hangbrug. Die is 80 meter lang en overspant een gedeelte van de kloof.

 

Mar gaat al eerste en heeft zo te zien toch nog wel wat twijfels...

 

Het uitzicht vanaf de hangbrug is indrukwekkend.

 

Eenmaal aan de overkant gaat Mar voor het filmpje nog even een stukje terug.  

 

 

De meeste mensen gaan terug over het pad en niet via de brug. Dat komt mede omdat er steeds wel iemand op de heenweg is en het gegil als er mensen terug willen lopen niet van de lucht is.

We nemen nog wat foto's vanaf de overkant en gaan dan weer terug naar de auto.

 

De rest van het pretpark laten we voor wat het is. Tegen een uur of drie zijn we weer in de lodge. De zon komt af en toe ene beetje door maar verder blijft het bewolkt bij een aangename 26 graden. We genieten van het uitzicht vanaf het balkon. In de verte het kleine vuurtorentje van Port Shepstone.

 

Tegen zevenen gaan we weer naar Jaxx en ook nu, geen centje spijt.

Klik hier voor het vervolg, Oostkaap

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 20-03-2022