25 Januari: the Cavern

Mandy en Simon van de Bhangazi lodge hebben ons het Cavern resort aangeraden. Dat ligt ruim twee uur rijden van Curry's Post vandaan in noordelijke richting. We rijden er vlot naartoe en zijn al om half twaalf ter plekke.

Na wat zeuren kunnen we een klein uur na aankomst in onze kamer. We halen de koffers uit de auto en parkeren op de overdekte parkeerplaats. Op de weg terug naar de kamer komen we een gifgroene Natal slang tegen. Hij wilde niet even wachten op de foto maar ging er als een haas vandoor.

 

The cavern is een familie resort en de accommodatie is op basis van volpension. Direct na de ontmoeting met de slang schuiven we aan voor de lunch. Hij/zij zit ook al klaar.

 

Het is al snel duidelijk dat we niet de enigen zijn die profiteren van de pensioners midweek special. Een en al grijze kuiven.

Het resort ligt prachtig genesteld in de bergen op zo'n 1500 meter hoogte. Aan de vegetatie is te zien dat het hier nogal eens regent. Vandaag is het echter een stralende dag. In de middag liggen we een uurtje bij het zwembad totdat een of andere idioot het nodig vindt om het gras te gaan maaien. Gelukkig is het dan alweer tijd voor de middag thee.

 

's-Avonds dineren we met zicht op de andere pensionado's. Het eten is redelijk en ziet er lekker uit maar het voelt aan alsof het uit een gaarkeuken komt.  Het mensen kijken maakt veel goed.

 

26 Januari: the Cavern

De dag begint ietwat nevelig en we ontbijten dan ook niet buiten maar in de eetzaal.

Er worden nogal wat activiteiten hier georganiseerd, oa bergwandelingen met een gids. We hebben ons ingeschreven voor een korte, makkelijke wandeling van twee uur naar de Top Dam (meertje). Dat lijkt ons wel ruim genoeg.

We gaan om half tien met een man of acht plus gids plus twee collies op stap. De nevel is inmiddels opgetrokken en de temperatuur is zeer aangenaam te noemen.

De wandeling blijkt goed te doen en de omgeving is erg mooi.

 

Na een uur wandelen bereiken we de Top Dam en is het tijd voor limonade, koekjes en natuurlijk thee.

 

Terug naar beneden gaat sneller en tegen (alweer) theetijd zijn we terug in de lodge. De rest van de dag besteden we aan lunchen, relaxen, zwembad, genieten van het uitzicht, plannen maken voor de komende dagen en dineren.

Klik hier voor het vervolg, Giant's Castle

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 20-03-2022