23 Januari: Curry's Post

We maken ons op voor een relaxte rit naar Curry's Post, een dorpje in/aan de Midlands Meander route. Vandaag echter laat de navigatie van Google het volledig afweten.

Tot aan dertig kilometer voor de lodge die we uit hadden gezocht gaat alles crescendo, maar dan is het drama. We worden letterlijk het bos in gestuurd. Om de haverklap krijgen we een aanwijzing om een niet bestaande weg in te gaan, dan wel om te keren. We komen uit op bospaadjes vol kuilen van vaak net aan twee meter breed. Na een uur zwoegen staan we op tweehonderd meter van de lodge. Maar... er is een hek tussen ons en de oprijlaan. Noodgedwongen keren we om en na veel omzwervingen staan we weer een half uur later voor lodge. Die blijkt nog vol ook, ondanks dat er op booking.com een stuk of vijf kamers vrij zijn, grrr.

We zoeken nog een uur verder en strijken uiteindelijk neer in de Old Halliwell country inn, wat achteraf een prima keuze blijkt. 

De ligging is prachtig.

 

En het uitzicht vanaf onze tafel in het restaurant mag er ook zijn.

 

24 Januari: Midlands Meander

In 2004 hebben we de Midlands Meander gedeeltelijk gedaan en het lijkt ons een goed idee om nog een stuk ervan te doen. Het is een heerlijke arti-farti route met veel galerietjes, restaurantjes etc.

We beginnen met een bezoek aan de plek waar destijds Nelson Mandela is gearresteerd. Daar is nu een indrukwekkend museum en een kunstwerk te zien. Bij binnenkomst zien we de auto waarin hij toen reed.

 

Het was geen fijne tijd toen voor niet blanken...

 

Na het museum lopen we over de "long way to freedom" naar de sculptuur. Aan de rechterkant wordt de geschiedenis van Mandela verteld.

 

 

De sculptuur is een portret van Mandela gevormd door vijftig metalen staven. Als je op het juiste punt staat zie je zijn beeltenis.

 

 

Onze foto haalt het niet bij die op de website en dus lenen we hem daarvan.

 

 

Na Mandela meanderen we voort. Ateliers waar ze windgongs maken, keramiek galerietjes, bierbrouwerijen, koffieshopjes etc. Uiteindelijk staan we voor een oud kerkje.

 

 

Halverwege de middag zijn we terug in de lodge. Het zwembad lonkt, ook hier.

Klik hier voor het vervolg, Drakensbergen

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 20-03-2022