22 Januari: naar Mtunzini

Het plan is om de ochtend te besteden in het park en dan het Imfolozi gedeelte. Daarna dan terug naar St Lucia om Peet's handdoek en zwembroek op te halen en dan zien we wel verder.

Er is weinig te zien de eerste kilometers. Eenmaal in het Imfolozi deel zien we nogal wat kuddes "bokkie's". En dan ineens dit obstakel op de weg.

 

Deze olifant staat rustig te eten en trekt zich niets van ons aan. Ook aan de safari jeep die van de andere kant komt zal hem jeuken, hij eet rustig door.

 

Al met al zorgt het voor wat "oponthoud". Als we verder rijden zien we minstens vier kuddes "bokkies". Ze blijven leuke, ietwat schichtige beesten.

 

Maar wel of geen toeristen, er moet gedroken worden.

 

Dan nadert het punt waarop we het wel genoeg vinden en omdraaien. Maar kijk, de natuur heeft nog iets moois in gedachten. Het blijkt een jonge martial eagle (vechtarend) te zijn.

 

We gaan richting de gate en er is weer een roadblock.

 

Eenmaal buiten de gate rijden we binnen het uur naar St. Lucia. Mandy en Simon van de Bhangazi lodge geven ons Mtunzini mee als tip voor onze volgende bestemming, 1,5 uur rijden verderop langs de dolfin coast. Het blijkt een leuk plaatsje en al snel vinden we en prima lodge, Ngoye.

Behalve voor in en naast het zwembad liggen hebben we geen energie meer. Morgen weer een dag.

Klik hier voor het vervolg, Midlands Meander

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 20-03-2022