8 Januari: Magoebaskloof, Kuhestan

Vandaag hebben we een absolute rustdag. We gebruiken hem om heerlijk door de tuinen van Sharhzad en Brett te wandelen. Ze hebben er vast meer dan 1001 dagen over gedaan om alles zo mooi te krijgen. Overal staan bankjes om eens lekker te mijmeren en van het uitzicht te genieten.

 

In de middag rijden we naar Tzaneen om te tanken, bier en wijn in te slaan en te pinnen. We liggen er weer eens vroeg in.

 

9 Januari: Thabazimbi

Voor half negen zijn we op pad om de bijna vierhonderd kilometer naar de Marula Cottage Guest Lodge te rijden. De lodge ligt even buiten Thabazimbi in de middle of nowhere, vlakbij de ingang van het Marakele National park, waar we morgen naartoe willen gaan.

Onderweg stoppen we voor koffie en lunch bij "Peet se padstal".

 

De padstal blijkt bij binnenkomst een waar rariteitenkabinet te zijn. Boordevol al dan niet grappige bordjes. Het eten en de koffie zijn top!

 

Tegen een uur of twee arriveren we bij de lodge. Het ziet er allemaal fraai uit, maar oh oh wat een van God en alle mensen verlaten plek verder. Je zal hier maar wonen.

 

De kamer is heerlijk, uitzicht mag er zeker zijn.

 

Het is hier erg droog en de eigenaren snakken naar een regenbui. Die valt wel vandaag, maar niet hier. In de verte rolt het onweer over de rug van de Waterberg.

 

In het struweel zien we opeens een felblauw gekleurde senegalijsvogel.

 

Diner is om zeven uur vanavond. We zijn benieuwd!

Klik hier voor het vervolg, Marakele National Park

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 06-05-2023