10 Januari: Marakele National Park

De Marula lodge ligt vlakbij de ingang van het Marakele National Park. We rijden dan ook al om kwart voor negen door de poort. Erg druk is het niet, we zijn nummer vijf van de dagbezoekers. Ons doel is om de Kaapse gieren te gaan zoeken. Er moet een grote kolonie zijn en ze zweven soms over een kloof heen waar je naar toe kunt rijden. Dat punt ligt hoog in de bergen op vierentwintig kilometer van de poort.

De begroeiing in het park is vanwege de zomer erg dik en het is lastig om dieren te zien. Toch ziet Mar een witte neushoorn (breedlipneushoorn) die vijftig meter vanaf de weg aan het grazen is.

 

De weg omhoog is smal en spectaculair. We hopen dan ook dat we geen tegenliggers krijgen.

 

Boven aangekomen blijkt er laaghangende bewolking te zijn. Het is erg mooi hier. Een "dooie boel" is het niet, anders hadden we wel gieren gezien...

 

We blijven een half uur op het uitkijkpunt en wandelen wat rond. We verzoenen ons ermee dat er geen gieren zijn vandaag en stappen in de auto. Na honderd meter te hebben gereden zien we er ineens een stuk of vijf vliegen. Dit zijn de mooiste.

 

Tevreden rijden we richting poort. Alsof de duivel ermee speelt loopt er ook hier een olifant op de weg. Even geduld...

 

Het park heeft nog een verrassing voor ons in petto. Een pasgeboren blauwe gnoe die probeert op te staan en daarna onder toeziend oog van ma maar weer gaat liggen.

 

Ook de familie impala heeft jonkies die net geboren zijn. Bambi staat nog wankel op de hoeven.

 

Na een uur of vier en tachtig kilometer rondrijden komen we tevreden weer bij de poort aan. Onze eindbestemming van vandaag is een dorp honderd kilometer zuidwaarts vlakbij de toegang van alweer een nationaal park, Pilanesberg.

We hebben niets van tevoren geboekt en moeten al rondrijdend iets zien te vinden. De accommodaties zijn hier ofwel baggerslecht dan wel peperduur. We proberen het ook nog bij Sun City maar driehonderd euro per nacht vinden we iets te gortig. Uiteindelijk wordt het het Kingdom Resort, een soort van Center Parcs, compleet met kartbaan en tropisch zwemparadijs. Niet goedkoop, maar wel een heel fijne kamer, prachtige badkamer met regendouche en een grote patio.

Klik hier voor het vervolg, Pilanesberg

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 06-05-2023