9 Februari: Stellenbosch

Bread and Barrel Slaley, zo heet ons onderkomen voor de komende twee nachten. Een hele mond vol. Op de een of andere manier is het onderdeel van Slaley cellars.

De kamer is niet al te duur maar zeer onpraktisch ingericht. De badkamer is geheel open, geen privacy bij het toiletteren. Achter de badkamer is een mini tuin die weliswaar mooi oogt maar er zit geen gordijn voor, nogal licht 's nachts. De overgang van het spekgladde parket in de kamer naar de tegelvloer in de badkamer is tien centimeter hoog. Uitkijken dat je niet op je gezicht gaat.

Nog een detail, deze lodge zit honderd meter van drukke R44 af en dat merk je als je buiten zit. Daarentegen is het bed super kingsize. Al met al is het geen echte aanrader maar gezien de prijs ook geen afrader.

 

We eten die avond lekker en goedkoop op het Weltevreden estate, dat vlakbij de lodge ligt.

In het avondlicht ziet de badkamer er nog gelikter uit...

 

10 Februari: Stellenbosch

We gaan Stellenbosch zelf maar weer eens in. Het blijkt dat we daar toch aardig wat plekken niet eerder hebben bezocht. Ook is er aangenaam veel straatkunst te bewonderen. De ezelskop is gemaakt van autobanden!

 

Overblijfselen uit de VOC tijd zijn hier nog volop aanwezig. Bijvoorbeeld het Kruithuis (munitieopslagplaats) en het Burgerhuis waar je een kijkje binnenin kan nemen. Ook in die tijd werden er dus al kinderstoelen gemaakt.

 

In de in 1823 gebouwde Rhenish Mission kerk wordt net een rouwdienst gehouden voor en door "oorspronkelijke bewoners". In het Afrikaans, dat dan weer wel.

 

Ook de Joodse gemeenschap kan in Stellenbosch terecht.

 

 

Tot slot brengen we een uur of twee door in de botanische tuin van de Stellenbosch universiteit. Vooral de Lotusvijver ligt er schitterend bij.

 

Eind van de middag gaan we naar Glenelly voor een bezoek aan hun glasmuseum, een wijnproeverij en dineren in de bistro. Het museum is interessant, de wijnproeverij mwah en het eten voortreffelijk!

Klik hier voor het vervolg, Devon Valley

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 07-05-2023