11 Februari: Devon Valley

We zijn blij dat we maar twee nachten hebben geboekt bij Bread and Barrel Slaley. De afvoer van de douche was al niet geweldig maar bij de laatste douchebeurt trok hij het allemaal niet meer. Gevolg, het douchewater liep zo de kamer in op het parket.

Het is maar een dikke twintig minuten rijden naar ons laatste onderkomen van deze reis. Daarom checken we laat uit bij B&B Slaley.

Een jaar of drie geleden hebben we geluncht bij Clos Malverne. Dat restaurant staat niet voor niets nummer één van de tweehonderd in Stellenbosch en omgeving. Het is ons toen zo goed bevallen dat we niet alleen teruggaan om er nog een keer te lunchen maar ook daar blijven slapen. Wel zo handig als je het "food and wine pairing menu" neemt.

De slogan is hier "food with a view".

 

Niet alleen food with a view, ook wine with a view, om te beginnen een glas bubbels...

 

Nadat we eind van de middag van tafel rollen doen we weinig anders meer dan bij het zwembad liggen en wat lezen. Het diner blijft beperkt tot een banaantje.

 

12 Februari: Devon Valley

Gisterenochtend is Peet wakker geworden met een stijve, verdraaide nek. Dat is na een nacht (slecht) slapen nog niet over. Vandaar dat we op zoek gaan naar een fysiotherapeut en vinden er eentje die om half twee plek heeft. We gaan de deur uit en drinken een kop koffie bij J.C. Le Roux, de buren van Clos Malverne, die, hoe kan het ook anders, ook een wijngaard hebben.

De lunch beperken we tot wat broodjes van de Spar. Na het bezoek aan de fysio is het zo knetterheet dat we de middag grotendeels lezend op de kamer doorbrengen. De fles Clos Malverne champagne, die je als gast in je koelkastje vindt, laten we ons goed smaken.

's Avonds gaan we in de buurt uit eten in het Devon Valley hotel. Het eten is verrassend goed, de wijn ook erg lekker.

 

13 Februari: naar huis

Vandaag weer een echte reisdag. In de voormiddag van Kaapstad naar Johannesburg. Vervolgens om acht uur 's avonds verder met de nachtvlucht naar Parijs. Aansluitend nog het staartje naar Amsterdam en door naar Den Haag. Je moet er wat voor over hebben...

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 07-05-2023