1 Februari: omgeving Tulbagh

Het is vandaag weer eens strak blauw en dat betekent dat de temperatuur in een rap tempo oploopt. Het ontbijt zit niet standaard in de prijs van de lodge inbegrepen. We ontbijten buiten de deur en gaan daarna de wijnlanden in.

Eerst maar eens beginnen met een bak koffie bij Saronsberg. Ze staan niet alleen bekend om hun Shiraz die de afgelopen jaren nogal wat prijzen in de wacht heeft gesleept, maar ook om de beeldentuin. Geen woord teveel gezegd, wat een entourage! Bij de vijver staat Pippi Langkous zoals we dit beeld al snel noemen.

 

Drie corpulente heren staan in karakteristieke houding naar Pippi te kijken.

 

Bij de boom staan twee dames op leeftijd in bikini. Ze zijn slechts zestig centimeter hoog.

 

Fraai wat je allemaal met wat klei en stenen kunt doen...

 

Na de koffie zoeken we het een paar deuren verderop bij Twee Jonge Gezellen. De specialiteit is hier champagne, het merk Krone. Om elf uur is er een tour, maar het loopt net even anders dan wij denken. Eerst maar eens proeven. Nou ja, het ene na het andere glas lekkere bellen wordt ingeschonken. Algauw stijgt het lekkers naar onze hoofden...

 

Het duurt zeker een uur voordat de "tour" begint en die duurt ongeveer vijf minuten. Grappig, dat wel. De flessen worden ter rijping in een poort opgestapeld en moeten daar negen maanden blijven liggen. Er passen precies 15200 flessen in een poort.

 

Als de champagne is gerijpt moeten de flessen dagelijks worden gedraaid. Ook een aardige klus.

 

We zwalken de deur uit en gaan op weg naar de lunch bij Rijks. We besluiten om één glaasje rosé bij de lunch te nemen, maar de rosé valt ons een beetje tegen. Dan maar een flesje Rijks Shiraz, eigenlijk iets teveel van het goede. We doen dan ook niet veel meer dan siësta houden na de lunch. En mensen kijken vanaf een terras.

Klik hier voor het vervolg, Lambert's Baai

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 07-05-2023