2 Februari: Lambert's Baai

Het wordt warm de komende dagen in het binnenland, erg warm. We gaan toch maar niet naar de Cederbergen, maar naar de westkust, Lambert's Baai om precies te zijn.

Het wemelt er van de (zee)vogels, niet in de laatste plaats vanwege de visfabriek in het stadje. Ze zitten overal te wachten op eten. Op het havengebouw en bij de uitlaat van de fabriek waar het visafval in een container wordt gestort.

 

De lodge die we hebben uitgekozen heet Grootvlei. Het is een mooie lodge, fraai gelegen op vijf kilometer ten zuiden van Lambert's Baai, pal aan het strand. Wel een ietsjes boven budget. Na wat heen en weer gepingel krijgen we vijfentwintig procent van de prijs af en gaan akkoord. In de namiddag gaan we over het strand wandelen en worden bijna omver geblazen.

 

Tegen de avond gaan we naar de stad om te eten bij Isabella's. Er wordt hoog van opgegeven, wij vinden het mwah. Tegenover Isabella's ligt op honderd meter afstand Bird's Island. Daar zijn we in 2006 ook geweest en we laten het dit keer bij een foto op afstand.

 

3 Februari: Rocherpan Nature reserve

Ook al ziet het er leuk uit op de binnenplaats van de lodge, we besluiten toch maar binnen te eten. Het is maar achttien graden om half negen in de ochtend.

 

Het plan is om vandaag naar Rocherpan Nature reserve te gaan. Dat ligt een kilometer of tachtig naar het zuiden toe. Ook daar zijn we eerder geweest en hebben goede herinneringen eraan. De weg is goed en binnen een uur zijn we ter plekke.

Het wordt een ferme teleurstelling. En een harde confrontatie met de droogte die hier heerst. De "pan", duinpan zouden wij dat noemen, staat namelijk helemaal droog. Alles is verdord en er zijn geen vogels, flamingo's, niets.

 

Het strand is nog een troost al lijkt het een beetje op het Hollandse strand met een blauwe zee.

 

Na een kleine twee uur Rocherpan rijden we weer terug naar huis. Eind van de middag gaan we nog naar een grot in de buurt waar rotstekeningen zijn van de Bosjesmannen, de San. Leuke rit, mooi uitzicht en als je heel goed kijkt zie je vaag behalve de geblakerde rotsen hier en daar een rotstekening.

 

De rest van de dag besteden we met het uitzoeken van de volgende bestemming. Wordt het Langebaan? Of Paternoster? Of toch maar weer eens naar Riebeek-Kasteel...

Klik hier voor het vervolg, Lambert's Baai & Riebeek-Kasteel

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 07-05-2023