22 Januari: er is er één jarig

De dag begint goed voor de jarige met een kunstig gemaakt muesli taartje met vers fruit en honing.

 

Helaas is de jarige wat grieperig en ook het weer zit niet echt mee. De wind die gisteren nog zo hard waaide is wel gaan liggen, maar de bewolking heeft de overhand. In de ochtend gaan we naar Port Alfred, maar daar is echt niks te beleven. Het centrum is behoorlijk verpauperd en met dit weer is het te fris aan het strand. Het is maar achttien graden. Dan maar naar Kenton on Sea, vijfentwintig kilometer verderop. Ook daar is het een saaie boel en na een bak koffie keren we huiswaarts.

De paarden van de Kingston farm, appaloosa's uit de VS, hebben meer aandacht voor het malse gras dan voor de camera. Ook een rondlopende muskuseend op het erf wil liever niet op de foto. Omdat ie ook geen autochtoon is?

 

Later in de middag klaart het iets op. Tijd om naar de "big pineapple" te gaan. We zijn in dé ananas streek van Zuid Afrika. Ze hebben hier een zestien meter hoge plastic ananas gebouwd en dat ziet er een beetje spongebob achtig uit. Je kunt erin en hebt volgens de brochures een mooi uitzicht over de streek. Wij helaas niet, we komen net een kwartier na sluitingstijd aan en kunnen hem alleen van buiten fotograferen.

 

Voor de big pineapple liggen, je raad het al, de "pineapple fields forever".

 

Het diner maakt de hele dag goed. Heerlijke wijnen, amuses, gerookte forel uit Lesotho als vooraf, beef wellington als hoofdgerecht en een heerlijk dessert.

 

Voldaan gaan we naar de kamer terug. Het was erg lekker allemaal.

Klik hier voor het vervolg, Port Elizabeth

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 06-05-2023