23 Januari: Port Elizabeth

Na het ontbijt blikken we nog eenmaal achterom, nemen een foto van het huis en gaan dan op weg naar Port Elizabeth.

 

De bestemming is de Thunzi Bush Lodge, die we gevonden hebben in de greenwoord guide. Deze vier sterren lodge ligt onder de rook van Port Elizabeth, maar ver genoeg er vanaf om niets te merken van de nabijheid van deze miljoenenstad. Deze accommodatie is self catering en daarom stoppen we vooraf nog even bij een gigantische shopping mall, de Bay West, om de nodige etenswaren in te slaan.

De lodge bestaat uit een zestal chalets en wij krijgen één van de grotere, een vierpersoons, compleet met een eigen BBQ plaats, een grote woonkamer en een terras van zes bij twee. Vanaf het terras uitzicht op de natuur. Direct voor ons ligt een bergje dat dicht begroeid is met bomen. Lijkt net een gigantische broccoli.

 

Van de vroege ochtend tot de late avond wedijveren de vele vogels hier wie er het hardst kan fluiten. Heerlijk geluid. In de kamer ligt een kaart met 150+ vogels zodat we makkelijk kunnen opzoeken wie we nu weer voor de lens hebben. Hieronder een bruine muisvogel.

 

Niet alleen wemelt het hier van de vogels maar het barst ook van de vlinders.

 

24 Januari: Port Elizabeth

De bedoeling was om twee nachten te blijven in Thunzi Bush Lodge, maar gisteren hebben we al snel na aankomst besloten om er nog een derde aan vast te plakken. We hebben immers alle tijd! En zo wordt het vandaag een rustig dagje waarbij we het giga grote terrein niet eens afkomen.

Na de lunch gaan de de Babaans forest walk doen. De wandeling van vier kilometer over het terrein gaat eerst steil omlaag naar de twee zoetwater meertjes op het terrein.

 

Dan gaat het nog veel steiler omhoog over de bergrug waar we de hele dag vanaf het terras op uitkijken. Dwars door de "broccoli". Onderweg komen we hem tegen. En hoe lang we later ook alle plaatjes doornemen, we vinden hem niet, dit vogeltje met zijn fraaie schutkleur.

Een paar jaar later is de vogellijst van Thunzi uitgebreid tot 352 en vinden we hem erop staan, de Kaapse brilvogel.

 

Boven op de berg is een klein doorkijkje. Daar ergens beneden ligt ons chalet. We zien nu ook dat er aan de overkant meer landgoederen liggen. Ook die zullen waarschijnlijk vrijwel allemaal van blanken zijn met zwarte bedienden. Want wat dat betreft staat de tijd hier nog behoorlijk stil, helaas.

Klik hier voor het vervolg, van Port Elizabeth naar Oudtshoorn

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 06-05-2023