20 Januari: Hogsback

Eerst maar eens langs de bandenboer vandaag. Dichtstbijzijnde mogelijkheid is zeventig kilometer verderop in Oost London. We vinden er snel eentje en daar kijken ze bedenkelijk. De lekke band wordt eraf gehaald en dan is te zien dat er binnenin alleen maar rubbergruis ligt. Dat wordt dus een nieuwe band. Helaas zijn de goedkope Chinese banden op en wordt het een dure Continental. Binnen drie kwartier kunnen we weer op pad.

 

Net na het middaguur komen we in Hogsback aan. De gids geeft er hoog van op, een artistiek stadje midden in de bergen. Dat laatste klopt, de natuur is mooi. We hebben vandaag geen zin om lang te zoeken en de eerste het beste onderkomen is prima voor ons. Tachtig euro per nacht voor een groot rondavelvormig huisje, ontbijt en diner. Naam? Het Arminel Hotel.

 

Tegenover het huisje begint direct het dichte bos. Daar zitten twee vervets (blauwapen) elkaar te vlooien.

 

Omdat we zo vroeg zijn hebben we alle tijd om een wandeling door het dorp te maken. Er is behalve wat goedbedoelde kunst en huisvlijt niet veel te zien.

 

Er zijn uiteraard ook boswandelingen. Eén ervan voert door een arboretum naar een watervalletje.

 

Nog een sfeerbeeld van de mooie omgeving tijdens de wandeling. Jammer, het was geen al te mooi weer.

 

Het diner valt bepaald niet tegen. Soep, vis, hoofdgerecht en toetje. Over een dikke drie weken gaan we beginnen met afvallen.

 

21 Januari: Bathurst

Op weg naar Bathurst komen we over een aantal stukken waar wegwerkzaamheden plaatsvinden. Ze doen dat zo. Eén baan is gesloten en het verkeer moet beurtelings over de andere baan. Ze hebben een ingenieus systeem bedacht om ervoor te zorgen dat alles netjes verloopt. De laatste in de rij (wij) krijgt een lege frisdrankfles mee die moet worden overhandigd aan de laatste auto aan de andere kant die staat te wachten bij een stopbord. Deze estafette zorgt voor de nodige hilariteit.

 

Eenmaal in Bathurst is het even zoeken naar het beoogde onderkomen, de Kingston farm. Die is vooral bekend om zijn voortreffelijke keuken. Ze hebben een vermelding in de top vijfhonderd restaurants van Zuid Afrika.

We worden hartelijk ontvangen door Carla en Fred, ook al krijgen ze hier nooit mensen die zomaar op de bonnefooi langskomen. Het restaurant is gesloten vanavond. Tja wat nu? Willen jullie anders wat simpels mee-eten met ons vanavond? Tuurlijk! Gewoon simpel drie gangetjes, erg smakelijk.

Klik hier voor het vervolg, er is er een jarig

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 06-05-2023