2-3 Januari: Amsterdam - Modimolle

De trip van Amsterdam naar Johannesburg met Air France via Parijs duurt ruim negentien uur. De één slaapt een uur onderweg (Mar), de ander zo'n zeven uur. Drie maal raden wie achter het stuur van de huurauto kruipt. Het is vanaf het vliegveld nog een kleine twee uur rijden noordwaarts naar de eerste lodge, Leeuwenhof, in de buurt van Modimolle, Limpopo provincie. Het is er chic, rustig en landelijk.

 

Bij de reservering krijgen we een hele lijst met vragen waaronder eentje of het een bijzondere gelegenheid is voor ons. Uit balorigheid ingevuld dat we een huwelijksverjaardag vieren en kijk eens waar ze ons mee verrassen... Mierzoet trouwens dat gifgroene spul...

 

Rondom de lodge loopt van alles, bijvoorbeeld dit struisvogelpaar met kinderen. Ze nemen haastig de benen als ze ons zien aankomen.

 

Ze zijn niet de enigen met kleintjes. Ook de familie blesbok heeft gezinsuitbreiding...

 

Deze (blauwe) gnoe is nog single.

 

4 Januari: Mapungubwe

Er zijn een tweetal wegen die leiden naar het Mapungubwe National park in het uiterste noorden van Zuid Afrika, op de grens van Botswana en Zimbabwe. De lange via de tolweg en de iets kortere via binnenwegen. We nemen de laatste en hebben daar de eerste uren geen centje spijt van.

De natuur rond het Waterberg biosphere reserve is prachtig. Ergens halverwege in de buurt van Baltimore houdt de pret op. Een weg kan je het nauwelijks meer noemen. Tientallen kilometers zeilen we om potholes, grote gaten, heen. Af en toe moeten we de berm in of de andere weghelft op en zo kruipen we verder. Gelukkig zijn de laatste 120 kilometer weer alleszins redelijk. Om een uur of drie in de middag komen we bij de poort van het park.

Na de formaliteiten te hebben afgewikkeld, en dat zijn er nogal wat, mogen we naar binnen. Dan is het nog elf kilometer dirtroad naar het Leokwe kamp. Ons onderkomen ziet er puik uit en ook met de ligging is niks mis! Elk huisje bestaat uit twee rondavels, een woongedeelte en een slaapgedeelte, met een groot terras ervoor. Er is een buitendouche die tegen wilde dieren beschermd is met houten palen.

 

Mooi en ruim uitzicht vanaf de veranda op de bergen. Aan de voorkant een carport voor onze Polo.

 

Er is zelfs een (kleine) infinity pool in het kamp...

Het diner is in het restaurantje bij de gate. Dat betekent elf kilometer heen- en terugrijden op een weg met gaten en in het pikkedonker. Op de terugweg zitten onze magen vol lamskoteletjes...

Klik hier voor het vervolg, Mapungubwe dag 2

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 06-05-2023