26 Januari: Stilbaai

We willen nog een dagje op het strand doorbrengen. Dat betekent toch eerst 50 kilometer dirt road landinwaarts voordat je verder kunt gaan via de N2 naar Stilbaai.

Onderweg drinken we koffie in Swellendam. Op de foto staat het kerkgebouw van de moedergemeente van de Nederlandse gereformeerde kerk. Veel dichterbij dan dit durven we niet te komen...

 

In 2005 en 2006 zijn we al eerder in Stilbaai geweest. En inderdaad, je kunt beter niet te vaak teruggaan naar een plaats waar je het eerder erg naar je zin hebt gehad. De B&B van toen is gestopt met de business na het overlijden van de eigenaresse en de eigenaar is hertrouwd. Niets blijft hetzelfde...

Na enig zoekwerk vinden we voor één nacht onderdak in de Anchorage. Omdat het weekend morgen begint zit het overal redelijk vol. Maar een nacht is precies genoeg.

In de middag gaan we naar het strand en 's avonds gaan we uit eten in restaurant "On the rocks".

 

27 Januari: Route 62

We vertrekken landinwaarts richting de Route 62. Zuid Afrika wil graag de wereldberoemde Route 66 in de VS evenaren met deze weg. De route gaat dwars door de wijnlanden en door de "kleine Karoo", een schitterend bergachtig, droog gebied. Tussen Calitzdorp en Oudtshoorn vinden we de struisvogelboerderij Rietfontein. Ze noemen dit hier een Ostrichpalace. Daar kunnen we goed mee leven en we besluiten ons hier fijn twee dagen in luxe te gaan baden.

Vanaf onze cottage is het niet ver lopen naar het restaurant.

 

Op de achtergrond zijn de "Swartbergen' te zien.

 

Om de hoek ligt het zwembad uitnodigend op ons te wachten...

 

De eigenaren zelf, Kobus en Elmaré Potgieter, wonen in dit huisje. Het geheel staat op een stuk grond van 4500 (!) hectare. Dat is bijna net zo groot als de Hoge Veluwe...

 

28 Januari: Rietfontein

Ook dag twee op dit landgoed is geen straf. Mede door de temperatuur die tegen de 35 graden loopt in de middag, houden we ons koest. We pendelen voornamelijk tussen zwembad, restaurant en onze cottage en komen het landgoed niet af.

 

Onze cottage, Emma's cottage, is vernoemd naar de hoofdpersoon van een Duitse film die gedeeltelijk hier is opgenomen. Volgens IMDB is de film, "Einmal so wie ich will", een draak van een film, maar de cottage is een prachtig ingericht hutje.

 

Wij kunnen het hier zeker wel waarderen...

Als het iets koeler wordt tegen de avond gaan we met Kobus op "Ostrich tour". Hij heeft er 300 lopen op zijn enorme landgoed. We hebben al eerder struisjes gekeken, maar ach het blijven leuke beesten om te zien.

 

's-Avonds is het oergezellig met Kobus en Elmaré en we babbelen in een mix van Afrikaans, Nederlands en Engels.
We zouden hier zomaar nog eens terug kunnen komen...

Klik hier voor het vervolg, de wijnstreek

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
03-06-2020