29 Januari: Robertson

We karren vandaag op het gemak de Route 62 verder af. Het kost wat moeite een geschikt onderkomen te vinden. Na Rietfontein verbleken de meeste gelegenheden. Maar zoals altijd komt er toch wel weer iets geschikts opdagen.

We eindigen vandaag in Robertson, midden in de wijnstreek, bij wine estate Wederom. Ons huisje deed vroeger dienst als winkeltje op het landgoed toen er nog geen Spar op elke hoek van de straat te vinden was.

 

Omdat het zondag is in dit godvrezend land is er niet al te veel open om te eten. The "best of the rest" is de Spur Steak Ranch, een soort veredelde McDonalds. De steaks zijn goed, de porties riant en bij het enorme toetje begint het ons te dagen waarom er zoveel giga dikke mensen hier zitten. Vanavond maar een extra cholesterolremmertje...

 

30 Januari: Wellington

Het is niet ver van Robertson naar Wellington, waar we een reservering hebben in "die Jonkershuis".

De route voert ons over de Bain's Kloof Pass. Er heeft hier een brand gewoed die nog maar net onder controle is.

 

Die Jonkerhuis is een cottage op het wijnlandgoed "de Compagnie".

 

Het schitterende oude huisje is smaakvol ingericht met veel originele details.

 

De omgeving mag er zijn. Overal waar je staat op "De Compagnie" zie je de Boland bergrug.

 

Helaas hebben we vette pech en zitten net midden in het geweld van het verwerken van de druiven. Het is hier een herrie van belang!

We vluchten voor het rumoer en gaan lunchen in Diemersfontein, een aanrader!!! Het eten is voortreffelijk, het uitzicht betoverend en de Viognier 2010 mag er zeker zijn...

Als we terugkomen van de lunch staan de persen nog steeds te draaien en is er nog geen rust op het prachtige landgoed.

 

31 Januari: Stellenbosch

We zouden drie nachten in die Jonkershuis doorbrengen, maar nadat we in het mooie koperen bed slecht hebben geslapen omdat het niet echt comfortabel is, besluiten we om Riana, de eigenaresse, schoorvoetend mede te delen dat we het voor gezien houden. Ze loopt over van begrip en put zich uit in verontschuldigingen.

We kopen nog een fles overheerlijke 10 jaar oude brandy die niet voor niets internationale prijzen heeft gewonnen en gaan op pad richting Stellenbosch.
Vlak voor Stellenbosch ligt het plaatsje Klapmuts en daar ligt de B&B de Natte Valleij, waar we eerder hebben gelogeerd. Helaas is daar geen plaats meer, maar gelukkig hebben de buren, Lievland, nog wel plek. We krijgen een riante kamer van vijfendertig vierkante meter in de Manor House, "the end room".

 

Aan het eind van de dag brengen we een bezoekje aan Stellenbosch. Ook hier een oude kerk waar we ons niet in wagen.

 

Maar ook prachtige, originele beelden die her en der op straat verspreid staan.

'

s-Avonds blijken er alleen nog maar in de stad restaurants open te zijn. We belanden uiteindelijk bij restaurant Binnenhof, simpel, maar goed eten voor weinig. De eigenaar is een Tukker (!) en komt gezellig met ons babbelen in zijn zangerige accent. En... ze hebben er Riebeek Cellars wijn!

Klik hier voor het vervolg, Cape Town

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
03-06-2020