25 Januari: de Hoop Nature Reserve

Na een baggervet ontbijt in The Trading Post, een winkel annex vreetschuur op de kruising van twee gravelwegen in de middle of nowhere, hobbelen we de laatste kilometers naar het natuurreservaat.

De Hoop bestaat uit een riviermonding waar het barst van de vogels en een kilometers lang duingebied met een woeste kust. In totaal beslaat dit park een oppervlakte van 34000 hectare en de vegetatie bestaat voornamelijk uit Fynbos. Na een bakkie lopen we langs de vlei (vallei).

 

Vogels plenty.

 

Zelfs pelikanen en flamingo's.

 

En van die leuke kleine hagedisjes.

 

In het veld komen we twee jonge bontebokken tegen. "Als jij nou voor ons kijkt, dan kijk ik achter ons" lijken ze te zeggen.

 

Pa Bontebok vertrouwt het ook al niet...

 

en de zebra's al evenmin. Nee, die witten moet je van afstand in de gaten houden.

 

 

Na de lunch rijden we naar de kust, een prachtige duinenrij met fynbos met daarachter de ruige kust.

 

Het waait hier enorm hard, het zand stuift van de hoge zandduinen af.

 

Na een wandeling langs en door de duinen, waarbij we af en toe diep in het zand wegzakken, gaan we richting de uitgang van het park. We komen nog een zebra echtpaar met jong tegen. Ma zebra duwt haar jong weg van die enge Hollanders, pa houdt alles nauwlettend in de gaten...

 

Een dagje de Hoop is meer dan de moeite waard!

We gaan voor de verandering maar zelf wat te eten maken vanavond. In hotel Malagas zien ze ons niet meer en een alternatief is er niet echt, tenminste als je geen zin hebt om 50 kilometer te rijden naar de bewoonde wereld.

Klik hier voor het vervolg, Route 62

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
03-06-2020