24 Januari: Malgas

De dag begint zoals het hoort met een heerlijk zonnetje. Het zeer uitgebreide ontbijt is dan ook op het dakterras.

 

Om een uur of negen proppen we de koffers in ons karretje. Na een paar uur rijden komen we aan in Arniston, een oud vissersdorpje aan de Indische Oceaan. De lucht is nu strak blauw en dat kleurt hier wel mooi met de omgeving.

 

Bovenop het duin staan prachtige oude huisjes. Sommigen moeten nog een renovatie ondergaan...

 

Andere huisjes zijn al onderhanden genomen, zoals deze. De huisjes worden bewoond door kleurlingen en deze meneer ziet er op toe dat de golven netjes op de kust belanden...

 

Een tandeloos opoetje kijkt argwanend naar die witmensen die staan te fotograferen

 

en verdwijnt snel in een van de huisjes.

 

Wij gaan er, na een bakkie koffie aan het strand, weer vandoor. Eerst een kilometer of twintig naar Bredasdorp, tanken en dan de bush in. Vijf kilometer voorbij deze plaats houdt het asfalt op en is het alleen nog maar dirt road de komende dagen.

We zijn van plan om naar het natuurreservaat "de Hoop" te gaan. Je kunt daar ook overnachten, maar dat is niet al te goedkoop en meer gericht op families. Daarom gaan wij naar een dorpje wat er een kwartier rijden vandaan ligt, Malgas. We hebben daar iets gereserveerd bij de Tideslodge. We zijn de enige gasten en mogen kiezen tussen het oorspronkelijke gereserveerde Boat house of het 2,5 maal duurdere Heron house. De keuze is niet moelijk, het wordt het Heron house, een kast van een huis.

 

We kijken vanaf de "stoep" uit op de rivier. Geen onprettig gezicht.

 

Dit soort accommodaties zijn "self catering". De Zuid Afrikanen zijn daar dol op, maar wij hebben geen zin om te koken. In het dorp is er de mogelijkheid om een vijfgangen menu te gebruiken in het Malagas hotel.

Niet iedereen is hier welkom...

 

Helaas is het eten bagger. De vijf gangen kunnen zo de vuilnisbak in wat ons betreft. De wijn, een verrukkelijke Zonnebloem Chardonnay, maakt een hoop goed.

Morgen vroeg op om naar "de Hoop" te gaan.

Klik hier voor het vervolg, naar de Hoop

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
03-06-2020