21 Januari: vertrek

's-Avonds na het eten vertrekken we voor onze "winterzonvakantie" van twee weken. De C4 geparkeerd bij Schiphol met een Groupon van Happy Parking en met een busje naar de luchthaven. De vlucht met Air France via Parijs verloopt volgens plan.

22 Januari: Pringle Bay

Om een uur of half twaalf in de ochtend staan we bij Hertz op de luchthaven van Capetown. Daar krijgen we deze foeilelijke Nissan Micra waar we de komende dagen mee mogen rondcrossen. Hij valt wel op...

 

De eerste twee nachten logeren we in The Barnacle. De ligging van deze B&B is schitterend. Pal aan het strand en aan de uitloper van een riviertje in de oceaan. Een foto vanaf het dakterras richting de Atlantische Oceaan.

 

Een andere foto richting de rivermonding. De tuin loopt als vanzelf over in de natuur. Erg mooi gedaan.

 

's-Avonds blijkt dat er weinig open is om te gaan eten. Jammer, maar na enig zoeken vinden we een prima pizzeria "Bella Donna". Onwijs lekkere Focaccia's en natuurlijk is de wijn hier prima. Na het eten is de dag wat ons betreft wel zo'n beetje voorbij, we gaan vroeg slapen.

 

23 Januari: Western Cape

De dag begint met regen en een harde wind. Dat stond niet in de folder! We kijken elkaar wat aan en besluiten om maar een uurtje te gaan lezen. Tegen een uur of elf in de ochtend lijkt het erop dat het droog wordt. We stappen in de auto en rijden naar Betty's Bay, een kilometer of tien verderop. Daar is een pinguïn kolonie. De pinguïns hier zijn de enige Afrikaanse pinguïnsoort, de jackass of ezelspinguïn.

 

We zijn er nog maar net en het begint weer te hozen. Dat levert wel een mooi plaatje op, maar we zijn niet hier om in de regen te lopen...

 

Dus zetten we koers naar het noorden, landinwaarts. We voeren een verwoed gevecht met de regen die ons achterna zit en pas na een dik uur rijden breekt ergens tussen Botriver en Villiersdorp de zon door. Uitgeput door de strijd ploffen we neer bij een soort kruising tussen een coffeeshop en een prullariawinketje, waar een veels te dikke dame de scepter zwaait. Heerlijk die warmte en lekkere taartjes!

 

Na wat in de omgeving te hebben getoerd, worden we gelokt door een uithangbord bij een meertje. Hier verzorgen ze picknicks, maar de business loopt niet helemaal naar wens. Ze hebben daarom ook bezoek van een Hollandse business consultant die ze gaat leren hoe ze het wel moeten doen. De man is maar al te blij om Hollanders te zien en babbelt er lustig op los. Hij is vrijwilliger voor PUM, een club die gratis business adviezen verstrekt over de hele wereld.

We gaan toch ook nog picknicken. Het concept is leuk, je krijgt een mand met kleedje en bestek en kan in een soort winkeltje van alles uitzoeken om erin te stoppen. De specialiteit is gerookte waren. Ze roken daar van alles zelf en we kiezen voor een werkelijk voortreffelijke gerookte moot zalmforel. Nu nog even een plekje zoeken en we kunnen gaan bikken...

 

Aan het eind van de dag wagen we het er weer op om naar de kust te gaan. En jawel, de regen is weggetrokken. We gaan eten bij Jack's café met uitzicht op de oceaan.

 

Zo eindigt de eerste volle dag in Zuid Afrika, met zicht op Betty's Bay. Er zijn nog wel wat wolken hier en daar, maar regen krijgen we de komende tijd niet meer.

Klik hier voor het vervolg, Malgas

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
03-06-2020