19 September: Springbok

Springbok, onze bestemming voor vandaag, is een kleine vierhonderd kilometer rijden vanaf de Cederbergen. Eerst rijden we door de Pakhuyspas naar Clanwilliam en vanaf daar noordwaarts via Garies en Kamieskroon naar Springbok, de "hoofdstad"van Namaqualand.

Namaqualand is de streek in Zuid Afrika die bekend staat om zijn velden met voorjaarsbloemen. Ze zijn dit jaar erg vroeg en wij zijn een beetje laat, maar als je goed zoekt zijn ze nog wel te vinden. De VVV van Rhynsdorp gaf ons de tip om naar pedroskloof te gaan, ten noorden van Kamieskroon. Weldra zien we de eerste velden.

 

De weg naar pedroskloof en terug naar Kamieskroon is zo'n zeventig kilometer in no man's land. Uiteraard een rode stoffige weg met kuilen, zand en heel af en toe een nederzettinkje. Deze vrouw heeft met haar familie een heel pittoresk optrekje...

 

Af en toe moet ons arme Cliootje toch echt aan de bak en dat levert af en toe natte voeten op...

 

Na deze mooie tocht komen we in Springbok aan. We rijden daar van de ene naar de andere lodge. Duur, vol, niet leuk etc. Uiteindelijk kiezen we voor de old mill lodge in de van Riebeeckstraat. Boven ons budget, maar je moet toch wat. Het is een mooie B&B, dat dan weer wel.

Klik hier voor het vervolg, Kakamas

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
03-06-2020