20 September: Kakamas

Vandaag beginnen we met maar weer eens proberen of er internet in town is. Jawel, vlakbij is een internetcafé. Alleen laat de verbinding heel wat te wensen over. We posten een paar pagina's maar daar houdt het dan wel mee op. Jammer, maar na een half uur geven we de brui er aan.

Vlak bij Springbok, vijftien kilometer oostwaarts, ligt het Goegap Nature Reserve. We gaan er heen en zijn zo'n beetje de enigen die dat doen. Heerlijk, we hebben bijna zevenduizend hectare voor onszelf en de beesten die er rond lopen. Natuurlijk is er niet alleen fauna te bewonderen, maar de flora mag er ook wezen. Hieronder de kokerboom.

 

De planten zijn uitstekend aangepast aan dit droge klimaat. Hier groeien voornamelijk vetplanten en natuurlijk cactussen.

 

Van de fauna afdeling laten we alleen de gemsbok zien. We zijn een tamelijk grote kudde tegengekomen. Schuw zijn ze zeker en Peet zijn "tijgersluipgang" hebben ze snel door.

 

Je hoort ze denken, wat is dat nou voor een halve gare... Laten we hem maar goed in de peiling houden!

 

Na een uur of twee houden we het voor gezien. Het is tenslotte kilometerweek en we moeten nog 350 kilometer verder vandaag. We rijden op de N14 oostwaarts en dat is echt dwars door een van god en alle mensen verlaten streek. Bovendien is het behoorlijk droog en heet hier. We komen langs en rijden door plaatsen met namen zoals Houmoed, Bladgrond en Pofadder.

In Pofadder vinden we troost...

 

Aan het eind van de middag strijken we vlakbij Kakamas neer in het Ebenaeser guesthouse. We hebben dit guesthouse uit de "portfolio guide", een aanrader als je naar Zuid Afrika gaat en zoals wij graag in luxe B&B's verblijft. Mar zit hier lekker te lezen bij de zonsondergang over de wijnvelden. (Lekkere wijn trouwens).

 

Na het heerlijke diner op de farm met natuurlijk de bijbehorende fles wijn uit de streek, een Orange-River valley grand cru 2006, zit de dag er weer op. We gaan we fijn een poosje naar de sterrenhemel kijken. Tja en dan is het weer snel tijd om naar bed te gaan.

Klik hier voor het vervolg, Augrabies

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
05-05-2023