24 September: Kgalagadi dag 3 (vervolg)

Om de dieren en in vroeger tijden ook de mensen, van water te kunnen voorzien zijn er ongeveer elke tien kilometer "boreholes" aangelegd. Het brakke water wordt uit een diepte van vijfentwintig tot zestig meter opgepompt met door wind of zonne-energie aangedreven pompen. Het verstoort het natuurlijke landschap wel een beetje.

 

We zijn nog steeds op weg van Nossob naar Mata Mata. We slapen vlak bij Mata Mata in een kamp zonder hek, het Kalahari Tented camp. Voor dat we de honderzeventig kilometer hebben afgelegd komen we nog een paar steenbokken tegen. Die komen niet al te veel voor in het park, het zijn voornamelijk springbokken die je daar ziet. Hieronder zie je een steenbokje.

 

Rond half twee in de middag doemt eindelijk het Kalahari Tented voor ons op. We zijn blij dat we er zijn en dat we de hele middag kunnen relaxen in onze "honeymoon desert tent". Op aanraden van een Zuid Afrikaan hebben we onszelf getrakteerd op deze accomodatie. Ze kosten het dubbele van de prijs van de gewone chalets, maar dat is het meer dan waard.

Binnenin de ruime tent staat een kingsize bed en je hebt aan alle kanten uitzicht op de woestijn. Ook zit er een complete badkamer aan vast met ligbad, twee wastafels, een aparte douche en toilet. Dan is er nog een aparte kombuis en ervoor een groot terras waar het goed toeven is.

 

Vanaf ons terras is er heel wat te zien. Geen groot wild, maar wel bokjes, gnoes, veel vogels en deze grondeekhoorn komt even voorbij.

 

Vlak bij ons woont de familie Hornbill. Ze vliegen af en aan, zodat we op ons gemak er een kunnen fotograferen.

 

Aan het eind van de middag gaan we nog een stukje door het park rijden naar de bron "Craig Lockhart". Hier in de buurt schijnen giraffes te zijn. Dat klopt en in het avondlicht zien ze er schattig uit als je ze stoort tijdens hun maaltijd.

 

Na de rit strijken we neer op ons terras om vanaf daar de zon te zien ondergaan. En daar hoort natuurlijk een "sundowner" bij. We hebben inmiddels het bier ingeruild voor savanna dry, een soort cider met een zes procent alcohol erin. Proost!

 

Veel te vroeg gaat de zon onder en gaat de temperatuur van boven de vijfendertig richting de tien graden. Nog even een foto en dan vort de kombuis in. We hebben honger als leeuwen!

We slapen wat onrustig. De wind speelt met het tentdoek en dan denk je bij iedere geluid dat er een wild beest de tent in wil komen. Er zijn immers geen hekken om het kamp...

Klik hier voor het vervolg, Kgalagadi dag 4

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
03-06-2020