13 September: naar Yzerfontein

Vandaag gaan we (weer) op weg naar Zuid Afrika. Alles verloopt gladjes, Marco brengt ons naar Rijswijk station, de trein naar Den Haag HS is op tijd, evenals die naar Schiphol. Het inchecken gaat vlot en ook KLM wil op tijd vertrekken. We vliegen in een nieuwe Boeing 777-200 en dat is te merken. Weinig herrie, goede, nog niet doorgezakte stoelen en allemaal een eigen videoscherm voor je neus. De vlucht is aangenaam te noemen ondanks de ruim elf uur vliegen. Goede films (keuze uit meer dan vijftig), lekker eten en een prima service.

Hier vliegen we boven de Sahara.

 

Dit is de zonsondergang ergens boven Namibië.

 

Om kwart over negen 's-avonds landen we op Capetown International Airport. We halen een paar duizend Rand uit de muur en worden naar ons vervoermiddel voor de komende weken begeleid. Het blijkt een keurige zilvergrijze Renault Clio 1.4 te zijn. We laden de spullen in en rijden één kilometer naar de Road Lodge. Nog een biertje en wat chippies en dan naar bed.

De volgende morgen zien we na het ontbijt waar we zijn.

 

Dit is het autootje dat we hebben gehuurd.

 

We stoppen snel de koffers in de auto en we moeten niet vergeten dat ze hier aan de linkerkant van de weg rijden! Na een anderhalf uur karren komen we aan in Yzerfontein waar we een kopje koffie drinken. Dit is een saai plaatsje aan de Atlantische Oceaan met veel vakantiehuisjes. De "boulevard" ligt bezaaid met schelpen en het barst er van de meeuwen, die graag mosselen eten.

 

We gaan snel verder naar het West Coast National Park.

Klik hier voor het vervolg, West Coast National Park

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
03-06-2020