14 September: naar het West Coast National Park

Vlak boven Yzerfontein begint het West Coast National Park. De flora bestaat vooral uit "fynbos" en in het voorjaar bloeien er vele soorten bloemen. Het levert mooie plaatjes op.

 

Het weer is heerlijk, 20-22 °C en de zon is behoorlijk fel als ie achter de wolken vandaan komt. Af en toe stoppen we om een bloem close-up op de foto te zetten.

 

In het "flowerseason" is de "postberg section" geopend. Dit is het noordwestelijke deel van het park en daar houdt het asfalt op. We rijden kilometers over rood gravel en onze huurauto ziet er weldra niet meer uit.

Ergens langs de kant staan een paar auto's geparkeerd en we zien mensen met verrekijkers. We stoppen ook en we boffen. Op een goede honderd meter afstand staan een paar zeldzame dieren, een paar kaapse bergzebra's. Ze worden omringd door springbokjes.

 

Verderop een paar bontebokken met een jonkie erbij.

 

Nog wat foto's bij de Kraaltjiesbaai en op weg naar Plankiesbaai.

 

Aan het eind van de middag verlaten we het park, boordevol indrukken. Vlak voorbij het park ligt Langebaan, waar we accomodatie zoeken. Het is niet druk, we vinden gemakkelijk iets en nemen de eerste de beste gelegenheid. Het wordt het Albatros Guesthouse, gerund door een ex-entertainer die met pensioen is en zo in zijn oude dag voorziet.

Het B&B is pas open en alles is nieuw en brandschoon. Na een vismaaltijd op het strand met een overheerlijke fles Riebeek Cellars chenin blanc 2006 gaan we vroeg naar bed. We slapen lekker en lang.

Klik hier voor het vervolg, Rocherpan

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
03-06-2020