1 Februari: Cartagena de Indias

Na een lauwe douche en een niet al te royaal ontbijt gaan we weer naar de oude binnenstad. Dit keer lopen we door het parque del Centenario. Tot onze stomme verbazing barst het hier van de dieren. Een jonge gier, een luiaard hoog in de boom, aapjes, eekhoorns en een aantal leguanen om maar wat op te noemen.

 

De entree van het oude centrum in het ochtendlicht. Onder de poort wordt van alles verhandeld zoals bijvoorbeeld boeken in allerlei talen en oude Colombiaanse elpees.

 

Eén van de vele bezienswaardigheden is het paleis van de inquisitie. Hier werden in twee eeuwen tijd vele "andersdenkenden" gemarteld en omgebracht.

 

In het gebouw is een indrukwekkende zaal met werken van een Colombiaanse kunstenaar. De schilderijen houden niet op bij de lijst maar gaan de hele zaal rond.

 

Een vrolijk straatje.

 

Er is hier een festival aan de gang, het hooifestival. Wat er te doen is weten we niet. Voor het gebouw is het druk met fietstaxi's.

 

Eén al al kleur hier. Zij bereiden zich voor om zich te laten fotograferen door één van de vele toeristen...

 

Zomaar een straatje. Een parasol is hier geen overbodige luxe.

 

Na de lunch gaan we siësta houden. Eind van de middag gaan we weer terug naar de stad. De straatartiesten zijn alweer begonnen.

 

Het is lekker druk bij de kapper. Bezwaar tegen een foto? Nou nee, we vinden dat juist leuk. Als we "Viva Colombia" roepen gaan de duimen omhoog.

 

We besluiten de dag in Ganesha, een Indiaas restaurant om de hoek van ons hotel. Erg smakelijk!

Klik hier voor het vervolg, Bogotá

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 27-03-2022