10 Januari: Punta Maroma en omstreken

We worden wakker om kwart voor zeven van de zwembadpomp naast onze kamer. Een Mexicaanse knaap vindt het wel weer eens tijd worden om de boel schoon te maken. Na te hebben gevraagd of ie wel helemaal lekker is houdt hij er maar mee op. Een dik uur later staan we op.

Ons huisje ligt zoals gezegd aan het zwembad, midden in een tropische tuin met veel kokospalmen. We gaan vast in- en aan het zwembad liggen als we vanmiddag terugkomen.

 

Eerst maar eens op pad. Het strand waar we vlakbij zitten is alleen toegankelijk voor de gasten van het chique resort aldaar. We hebben de keuze om noordwaarts naar Puerto Morelos te gaan of zuidwaarts naar Playa del Carmen. Het wordt het "rustieke vissersdorp" Puerto Morelos. Beetje slaperig stadje met toch ook wel heel veel stalletjes waar de bekende troep wordt verkocht. Het wemelt van de mannetjes die je op een snorkeltoer willen meenemen. Al met al ziet het er aardig uit, bijvoorbeeld dit kerkje op de plaza mayor.

 

Het dorpje heeft een piepkleine malecon (boulevard) van wel honderd meter lang. Bootjes links, bootjes rechts...

 

Na Puerto Morelos gaan we naar Playa del Carmen. Deze stad is uitgegroeid tot een monsterlijk toeristencentrum met zo'n 150.000 inwoners. We parkeren de auto bij plaza 28 julio en zien daar dat de kerststal nog niet opgeruimd is. Foeilelijk is ie, beetje Disney stijl.

 

Uiteraard is hier een plaza mayor en daar is de kerst nog niet voorbij. Met wat moeite lukt het om een foto te maken met niet al te veel gringo's erop. Nee, deze stad is niet ons ding.

 

We ontvluchten het drukke centrum en gaan op aanraden van de aardige mevrouw van de receptie van ons hotel op zoek naar El Fogon. Daar schijnen ze de beste taco's van de stad te maken. Het moet gezegd, dat zou best wel eens zo kunnen zijn. Het is er gezellig druk en het personeel heeft het ook prima naar de zin.

 

Buikje rond en tegen een uur of half drie komen we terug in het hotel. Ligstoel in de goede stand en siësta!

Klik hier voor het vervolg, Valladolid

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 27-03-2022