27 Januari: Palm Coast

Het begon vannacht al te regenen. Er valt veel regen, heel veel regen. Het regent zo'n dertig uur achter elkaar. De tocht door het Ocala National Forest naar Palm Coast is geen pretje. Buiten is het twaalf graden. We komen de auto niet uit en nemen ook geen foto's. Jammer maar helaas.

Na het middaguur arriveren we bij Loek & Nelly, een Hollands echtpaar die twee kamers als B&B verhuren. Het wordt gezellig de hele middag kletsen met een bakkie koffie en later een wijntje. 's Avonds gaan we naar een Italiaan, Carraba's. Zoals zoveel restaurants hier is dit onderdeel van een keten, maar het eten is prima, vooral de linzensoep. Helaas mankeert er wel wat aan beide steaks en we krijgen allebei een nieuw exemplaar. De nieuwe van Mar is niks mis mee, die van Peet bestaat voor tweederde uit zenen. Dat is voor de bediening niet goed genoeg en de rekening wordt ter plekke verscheurd. Vooruit dan maar...

 

28 Januari: Amelia Island

Gelukkig vandaag weer een strakblauwe lucht. Wel fris, maar in het zonnetje zeer aangenaam.

Amelia Island ligt honderdvijftig kilometer noordwaarts op de grens van de staat Georgia. Een en al historie hier, ook deze Nash Metropolitan die in het stadje Fernandina Beach staat geparkeerd.

 

Verder veel oude houten huizen hier. Sommigen hebben de Stars and Stripes uithangen.

 

Na een lekker soepje te hebben gegeten in Fernandina Beach rijden we naar de noordpunt van het eiland. Daar is het Fort Clinch State park. Een mooi park met bos, duinen, strand en een honderdvijftig jaar oud fort. Zo ziet het er van buiten uit.

 

De pensionado's staan heerlijk te vissen in het zonnetje.

 

En zowaar, er loopt een witstaarthertje in het bos.

 

We maken een fijne lange strandwandeling voor we weer teruggaan naar Loek & Nelly.

Klik hier voor het vervolg, St Augustine

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 04-01-2024