29 Januari: St. Augustine

Vandaag beginnen we de dag met de planning voor de trip naar Colombia. De plannen veranderen steeds. Wel of geen auto huren, wel of niet naar Bogotá etc.

Tegen de middag rijden we naar St. Augustine, een half uurtje noordwaarts. De folders zeggen:
"Geschiedenisliefhebbers kunnen hun hart ophalen in St. Augustine. De plaats werd in 1565 door de Spanjaarden gesticht en is daarmee de oudste, continu bewoonde Europese nederzetting in de Verenigde Staten. Zwerf door de geplaveide straten met eeuwenoude gebouwen en monumenten en bezoek een van de talloze musea. Het 144 blokken grote Historic District is één groot openluchtmuseum. Hier herleven oude tijden met paardenkoetsen en gekostumeerde mensen. De stad staat verder bekend om de goede restaurants en cafés. Ook een strand ontbreekt niet. St. Augustine Beach telt circa tien kilometer zandstrand etc."

Wij zijn wat minder onder de indruk, maar vermaken ons prima. De gebouwen en architectuur ervan zijn meer een rariteiten kabinet dan dat ze echt oud en authentiek zijn.

 

Een aardig voorbeeld van net niet en helemaal niet echt is het Hotel The Ponce. Het is gebouwd in 1885, compleet met terracotta kikkers in de fontein.

 

In één van de vele winkeltjes zien we een aardig T-shirt hangen.

 

Er zijn opvallend veel zwervers, bedelaars en daklozen op straat.

 

Natuurlijk zijn er toeristen, veel toeristen. De meesten zijn stokoud en genieten van zo'n treintje.

 

Hij zorgt voor de sfeer van de sixties.

 

Aan het eind van onze wandeling toch nog wat authentieks, een fort.

 

Al met al een prima dag die we besluiten met Japans eten in een winkelcentrum in Palm Coast.

Klik hier voor het vervolg, Miami

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 04-01-2024