26 Januari: Crystal River

Zouden het honderd stoplichten zijn? Of meer? De I-19 tussen St. Petersburg en Crystal River is een en al stoplicht. De slechts negentig mijl kost ons dan ook bijna twee uur. Dan arriveren we bij het Three Sisters Springs visitor centre. Crystal River en Three Sister Springs in het bijzonder, staat bekend om de manatee's die hier overwinteren. Manatee's? Wij noemen ze zeekoeien of ook wel lamantijnen.

Three Sister Springs is een gemeentelijk deel van de crystal rivier waar de beesten naar toe komen als het zeewater ze te koud is. Bij het visitor center kopen we kaartjes en kunnen gelijk mee met een antieke trolleybus naar het park. Rond de (warme) bron loopt een boardwalk door de mooie natuur.

 

Vanaf de boardwalk kun je ze zien liggen. Zo'n tweehonderd stuks in ondiep water. Liggen en heel af en toe wat adem halen is alles wat ze doen.

 

Erg spectaculair is het allemaal niet. Wel de toeristenindustrie erom heen. Je kunt namelijk zwemmen/snorkelen met manatee's. Kosten dertig dollar en dan kan je proberen om zo dicht mogelijk bij een manatee te komen. De organisatie heeft de kudde afgeschermd met zwembadlijnen. De snorkelaars hopen dat zo'n rakker even onder een lijn vandaan piept en zo met je op de foto wil. Wij laten deze kermis aan ons voorbijgaan.

 

We sluiten af met een "wetland walk". Daar zijn allerlei reigers en ibissen te zien.

 

Onderweg naar de volgende Days Inn rijden we langs de shopping mall van Crystal River. Binnenin is het FireFest bezig. Misschien wat voor vanavond? Nieuwsgierig kijken we hoe een zanger op een podium bezig is met soundchecken. Na heel wat one-two-three-test barst hij los. Wat  blijkt? Hij is in de Heer... Oh sweet Jesus. Nee, laat maar!!

Het is overigens afgelopen met het korte broeken weer. Hier in Crystal River stijgt het kwik tot hooguit veertien graden. Ideaal weer om op de kamer te blijven en haar te verven (Mar) of de kop te scheren. Dat doen we dan ook.

Klik hier voor het vervolg, Amelia Island

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 27-03-2022