22 Januari: Everglades

Opstaan, naar het vliegveld, vliegen naar Miami, door de douane/immigratie, koffer van de band, huurauto oppikken, naar het Regency rijden om onze winterkoffer op te halen. Daarna is het nog vijfenveertig kilometer rijden naar ons volgende hotel, Travelodge Florida City. We doen er in totaal een uur of zeven over.

Bij de autoverhuur hebben we een gratis upgrade gekregen. In plaats van een bescheiden middenklasser een giga family wagen. Amerikaanser kan bijna niet, deze Dodge Grand Caravan, 283 pk, V6, 3,6 liter. Zuinig is ie niet, maar gelukkig kost de benzine hier maar vijfenvijftig cent per liter.

 

We gaan in de middag naar het zuidelijke deel van de Everglades. De shutdown van de Amerikaanse regering zorgt ervoor dat de parkwachters thuis zitten en er ook geen entree wordt geheven. Dat is weer mooi meegenomen. Aan het eind van de zestig kilometer lange weg is een jachthaven. Daar zien we allerlei vogels. In de verte deze witte reigers.

 

In een bak die aan een paal hangt hebben een paar visarenden een nest gemaakt. Zij broedt op de eieren en hij brengt af en toe wat te eten.

 

In de rivier ernaast ligt deze krokodil een boomstam te imiteren.

 

De natuur is hier ruig en geteisterd door weer en wind.

.

 

Op weg terug naar de Travelodge rijden we langs het Dade correctional institution. Prikkeldraad is hier overvloedig aanwezig en kennelijk niet duur.

 

Peet's verjaardagsdiner bij Sonny BBQ is zachtjes uitgedrukt een teleurstelling. Het is vet, zoet en helemaal niet lekker. De bediening laat ook te wensen over. We hopen dat het eten de rest van ons verblijf in Amerika beter wordt want dit trekken we geen negen dagen.

Klik hier voor het vervolg, Florida Keys

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 04-01-2024