23 Januari: Florida Keys

Vandaag staan de Florida Keys op het programma. Dat zijn een schier oneindige serie eilanden verbonden met bruggen onder aan de punt van Florida. De weg vanaf het hotel naar het eindpunt, Key West, is ongeveer tweehonderd kilometer. Hetzelfde stuk moeten we dan ook weer terug eind van de dag.

Het moet gezegd, de rit is schitterend. Eerste vijftig kilometer valt misschien wat tegen, je ziet de oceaan nauwelijks. Daarna gaat het los. De ene brug na de andere over blauwgroen water. Uiteraard veel vogels onderweg.

 

Key West is historie, zeker voor de Amerikanen die alles ouder dan vijftig jaar al zo aanmerken. Pittoresk is hij zeker, de vuurtoren.

 

Ernest Hemingway heeft hier gewoond. Daarom, (hoge) hekken om het huis en een kassa ervoor. Voor ons volstaat een foto van de buitenkant.

 

Een bezoek aan het plaatselijke kerkhof is een aparte ervaring. Ooit wel eens zo'n graf gezien?

 

De oorlogshelden worden hier vereerd, veteraan ben je ook na de dood.

.

 

Wat sfeerbeelden. Zomaar een huisje,

 

een schoener in de haven.

 

De naam Hemingway zorgde kennelijk vroeger al voor meer (drank)omzet.

 

Het was zeker de moeite waard! De weg terug, ach, die was lang. Om half zes zijn we pas weer terug in de lodge. Het eten is dit keer zeker geen teleurstelling. Texas roadhouse, onthouden die naam. Heerlijke steaks, goede wijn en erg leuke bediening door Al. Zo vergeten we het eten van gisteren snel!

Klik hier voor het vervolg, Everglades

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 04-01-2024