26 September: Yellowstone park

Voor we vertrekken ontbijten in de plaatselijke koffietent annex diner. Zelden zo'n mooi kralengordijn gezien...

Het ontbijt is perfect en calorierijk genoeg voor de rest van de lange dag.

 

Dan gaan we op weg naar het Yellowstone park. Nog maar tweehonderdtwintig mijl te gaan. Van Idaho via Montana naar Wyoming. We komen rond het middaguur het Yellowstone park binnen via de west entrance.

Wat is het hier schitterend!!!! Bergen, dennebossen, rivieren en dieren. Niet alleen op het land maar ook in het water. Er wordt druk gevist op de zwart gespikkelde forel.

 

Dit is ook het land van Twin Peaks. Niet alleen douglas furs, maar ook deze grote (brutaal als de...) zat bovenop het dak van een jeep.

 

Yellowstone is uiteraard ook het park van de geisers. Er zijn er hier meer dan in Ijsland en Nieuw Zeeland tesamen. Hoe ze allemaal heten, dat zijn we vergeten. We zijn begonnen met de "fountain paint pot". Daarvan zijn deze twee plaatjes.

 

In het "midway geyser basin" waren er ook een paar. We moeten door een wolk van gloeiendhete stoom, vervuld van zwaveldampen. Je kan er hier rustig ongemerkt eentje laten vliegen ...

 

De hete massa loopt zo de Firehole river in.

 

Even na drie uur komen we aan bij de grootste en beroemdste geiser van het park: "old faithfull". Hij heeft zijn naam te danken aan het feit dat hij redelijk voorspelbaar is. Om de ongeveer negentig minuten is er een uitbarsting, die wel veertig meter hoog kan zijn. Toen wij er kwamen was het feest net voorbij en is het dus wachten op de volgende uitbarsting.

 

Naarmate de verwachte uitbarsting nadert wordt het steeds drukker en drukker. Wij zitten op de eerste rij.

 

Dan is het zover. Eerst nog wat gerommel en dan gaat hij spuiten. Hoger...

 

en hoger...

 

tot hij langzaam weer inzakt. En dan verschijnt er een regenboog. We zitten ademloos te kijken.

 

Hierna gaan we op het gemak richting lodge. Vlakbij de lodge komen we deze vrouwtjes eland tegen.

 

We kijken tevreden op de dag terug. Onze lodge, de Grant village, ligt in het park en aan de rand van het 745 km2 grote Yellowstone lake. We eten vroeg en genieten na het eten van de zonsondergang over het meer, net als deze eenzame kanovaarder.

Klik hier voor het vervolg, Yellowstone, dag 2

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
03-06-2020