27 September: Yellowstone park, dag 2

Het is een ijskoude nacht geweest, dus moeten we krabben voor we kunnen vertrekken. In het park is het temperatuurverloop enorm. Overdag loopt de temperatuur gemakkelijk op tot 22 °C en 's nachts vriest het een paar graden.

We zijn onderhand wel gewend aan (vrijwel) onbewolkte luchten. Aan de rand van het Yellowstone meer staan een paar espen, ook wel ratelpoulieren genoemd, in herftstooi.

 

Waar we de hele tijd naar uitkijken gebeurt een uurtje later. Peet ziet een zwarte beer een veldje oversteken. Eerdat Mar heeft geremd en we met de camera in de aanslag zitten is het beest al tussen de bomen verdwenen. Maar als je goed kijkt kan je hen toch nog zien zitten. Helaas is dit onze enige berenfoto...

 

Waar we wel gelegenheid genoeg voor krijgen is het fotograferen van bizons. Hier een grazende kudde met kalfjes erbij.

 

Aan de oost- en noordkant van het park zijn niet zo veel geisers als aan de westkant. Maar ook hier kan je borrelende, rokende en stinkende modderpoelen zien.

 

Bij een van de geisers zien we deze ranger. Jammergenoeg kan je hem op de foto niet horen knauwen.

 

De Yellowstone rivier loopt ook gedeeltelijk door een canyon. Ze noemen dat hier de Grand Canyon of the Yellowstone. Vanaf het "artist point" een paar foto's.

 

We nemen voor de verandering ook eens een dirtroad. Mooi landschap met al die espen.

 

Dan komen we in het noorden in "mammoth hot springs". Daar is het een drukte van belang, een kudde wapiti's loopt op en over een rotonde.

 

Als we al bijna "thuis" zijn weer file. Een kudde bizons steekt de weg over richting een zoutvlakte.

 

Uiteindelijk zijn we om vijf uur weer in de lodge. Het begint al frisser te worden. Nog even douchen en dan aan het diner in het restaurant dat uitkijkt over het Yellowstone lake.

Einde Yellowstone voor ons, morgen alleen nog naar de zuidingang rijden. Dit park hadden we niet willen overslaan, het is de moeite van al die mijlen dubbel en dwars waard geweest.

Klik hier voor het vervolg, Grand Teton

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
03-06-2020