8 Oktober : Flagstaff

We ontvluchten het Hopi reservaat en rijden dwars door het Navajo reservaat op weg naar Flagstaff. Toeval of niet, zodra we uit indianengebied zijn begint de omgeving er groen en vruchtbaar uit te zien. In Flagstaff nemen we maar weer eens een Days Inn. Prachtig motel, zeer aardige manager. We merken pas later dat het geen pretje is om vlak bij een spoorwegovergang te zitten. Het gaat, helaas, dag en nacht door en elke trein gebruikt zijn stoomfluit. Na het inchecken gaan we naar de Flagstaff mall en in de middag naar Sedona, dertig mijl zuidelijker.

 

De rit er naar toe is prachtig. Sedona is echter wel een soort Scheveningen, maar dan in cowboyland.

 

Er staan ook "prachtige" kunstobjecten in Sedona.

 

In de winkels staat ook de nodige kitch voor de toeristen. Wat te denken van deze indianenattributen...

 

Op aangeven van de manager eten we in de dichtsbijzijnde Sizzlers in Flagstaff. Geweldig en bepaald goedkoop. Onthouden dus!

 

9 Oktober : Grand Canyon

De rit van Flagstaff naar Grand canyon duurt maar anderhalf uur. We komen het park via de east entrance binnen. De eerste stop is bij "desert view". Op de canyonrand staat daar een oude uitkijktoren.

 

Binnenin zijn er indianentaferelen te zien.

 

Buiten komt het echte werk. De vergezichten op de canyon zijn adembenemend.

 

We vervolgen de south rim road, die zesentwintig mijl lang is. Hij loopt vanaf het east entrance point naar Grand Canyon Village. Onderweg zijn er vele uitkijkpunten...

Klik hier voor het vervolg, Grand Canyon & Lake Mead

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
03-06-2020