9 Oktober: Grand Canyon

We vervolgen de south rim road en komen onderweg een kleine opstopping tegen. We stappen uit en zien een roedel wapiti's in de bossen. Moeder, kinderen

 

en papa, die ogenschijnlijk een robbertje heeft gevochten. Zijn gewei is niet meer helemaal intact.

 

Eenmaal aangekomen bij de Village gaan we naar ons hotel van die dag, de Yavapai Lodge. Vanaf hier kun je wandelingen maken langs de "rim". Je kan aan de rand van de afgrond komen. De rand ligt op 2200-2300 meter en de Colorado rivier in het dal ligt 1300 meter lager. Je zou er duizelig van worden als je over de rand kijkt...

 

De wandeling langs de rand is zo'n vier kilometer. Het is inmiddels hard gaan waaien en omdat de grond droog is hap je af en toe flink wat stof. We gaan maar eerst eten in de Blue Angel lodge voor we teruggaan. Kunnen we mooi na het eten de zonsondergang bekijken. Helaas zijn we weer iets aan de late kant, het gaat allemaal sneller dan we dachten en het eten kwam later dan gepland. Het is bovendien herfst en de zon staat al laag, dus die echte knalrode foto's krijg je in dit jaargetijde niet.

 

De "marlboro man" loopt hier ook rond en ziet dat het goed is.

 

De avond valt razendsnel en voor we terug in de lodge zijn lopen we in het maanlicht door het bos. Handig die maglite, die nog in de koffer zit.

 

10 Oktober: Grand Canyon

We ontbijten op chic in "El Tovar". El Tovar is het oudste hotel in de village en dateert uit 1905. Amerikanen noemen alles wat ouder is dan dertig jaar al historic. Ze zijn er dan ook apetrots op. Het gebouw is een soort megablokhut. Overnachting kunnen we niet betalen hier, het ontbijt kost evenveel als het diner van gisteren.

Voor we onze koffers pakken op op pad te gaan lopen we nog een aantal kilometers de andere kant van de rim af.

 

Tot slot nog deze bedelende eekhoorn.

 

Het plan is om vandaag naar Boulder City te rijden, tweehonderdvijftig mijl verderop, zo'n twintig mijl verwijderd van Las Vegas. Rond Boulder City ligt Lake Mead recreational area. Daarin ligt het kunstmatig aangelegde meer. Dit meer is ontstaan door een dam in de Colorado rivier te maken. Deze Hoover Dam ligt vlakbij Boulder en kan je alleen over rijden met een personenauto. Het is erg druk, iedereen wil dit wonder der techniek uit 1932(!) aanschouwen.

 

Eenmaal op de Dam stapt Mar uit en maakt foto's de ene

en de andere kant op.
Ze had er graag meer willen maken, maar de file reed sneller dan ze kon lopen. Je kan op de dam niet stoppen en om haar nu hier achter te laten...

 

Voorbij de dam heb je een mooi zicht op het meer.

 

Hierna strijken we neer in het El Rancho motel in Boulder City.

De bedoeling is om twee nachten aan het meer/strand te blijven, maar ook hier waai je uit je hemd. De weersverwachting voor het weekend is niet geweldig, veel wind, een koufront (weten we alles van) en temperaturen rond de 17 °C. Dan kunnen we morgen beter doorrijden naar Las Vegas.

Klik hier voor het vervolg, Las Vegas

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
03-06-2020