29 September: naar Bear Lake

In de ochtend hangen we wat rond in Jackson. Jackson is een klein plaatsje in het "wilde westen". Je kunt hier overal stetsons, boots (foeilelijk) en leren jasjes met franjes eraan kopen. Alles doet een beetje antiek aan. Er is zelfs een bioscoop en de ingang ziet er zo uit.

 

Er is een klein theater, waar een wild west musical te zien was. We waren net te laat.

 

Het town square heeft op alle hoeken een ereboog van hertegeweien.

 

De plaatselijke kerk is ook al meer dan honderd jaar oud. Het ziet er niet echt uit als een kerk, verscholen achter de dennebomen.

 

Zelfs de cola automaat ademt de sfeer van het wilde westen uit...

 

We besluiten om vandaag niet al te ver te rijden. Van Jackson, Wyoming, via Idaho naar Bear Lake, Utah is het maar hondervijftig mijl. Bear Lake is een bergmeer op tweeduizend meter hoogte met een paar strandjes. Het water is er kristalhelder en niet eens zo koud. We spenderen de hele middag op het grijze zandstrand, verscholen achter het riet. Behalve wijzelf is er in de wijde omtrek niemand te bekennen.

 

Of toch, 's avonds zien we bootjes op het meer.

 

30 September: naar Hurricane

Vanaf Bear Lake is het eerst nog mooi, een uur lang over een "scenic byway" door de bergen. Daarna is het driehonderdtwintig mijl Interstate 15 af naar Hurricane, twintig mijl van Zion National park.

Deze driehonderdtwintig mijl zien we alleen maar voorbijflitsen. We passeren Salt Lake City, zo'n zestig tot zeventig mijl stad/industrie/bruine vervuilde walm en daarna een rechte weg tot aan Hurricane, Utah.

In Hurricane strijken we neer in een ons inmiddels bekende Super-8. 50USD voor een motel met ontbijt, wifi, tv, koelkast etc. Deze Super-8 heeft zelfs een klein zwembad en dat komt goed uit, het is hier boven de 30C. Met zicht op de snelweg in de verte... Wat wil je nog meer.

Klik hier voor het vervolg, Zion

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
03-06-2020