1 Oktober: Zion National Park

Van Hurricane naar Zion is het maar vijfentwintig mijl. En omdat we de wekker om half zeven hebben gezet, zijn we al rond acht uur in het Zion National Park. Al direct zien we waar het hier om gaat, rotsformaties!

 

Rotsformaties in alle geuren en kleuren dus. Je kunt in het park twee kanten op. Je kunt van zuid naar oost met de auto rijden en met de shuttle bus noordwaarts de Canyon in. Wij beginnen met de autorit en rijden het park heen en weer. Het is ongeveer dertien mijl heen en dus ook dertien mijl terug naar het beginpunt van de bus.

Alle hierboven gemaakte foto's zijn gemaakt op de autorit. Vraag ons niet hoe de pieken precies heten, het enige wat we onthouden hebben is dat er veel Bijbelse namen zijn gebruikt. Dat heb je zo bij de Mormonen. De staat Utah is hun hoofdkwartier.

Na de rit nemen we de shuttle bus tot aan boven in de canyon. We besluiten om te voet de rivier de Virgin naar beneden te volgen. Het eerste uur lopen we in de schaduw en komen wonder boven wonder vrijwel niemand tegen. Of toch, als je goed kijkt zie je de roofvogel afsteken tegen de rotsen hieronder.

 

Ondanks dat het al oktober is staat er nog wel wat in bloei in de vallei langs de rivier. We zeggen maar niks over Mormonen, bloemetjes en bijtjes...

 

Deze foto is speciaal gemaakt voor Karel. Er zijn dus hier ook enthousiastelingen die graag een stijle wand beklimmen. Ze doen daar twee dagen over en slapen halverwege op een richel. Lekker wandje heh??

Klik hier voor het vervolg, meer Zion

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
03-06-2020