19 September: Vertrek

Kwart voor twaalf 's-ochtends vertrekt het vliegtuig van Amsterdam naar Londen. Genoeg tijd dus om het rustig aan te doen. We nemen de bus en de trein naar Schiphol. In Londen hebben we ruim drie uur om van Terminal 5 naar Terminal 3 te komen. Vandaar vertrekken we voor een vlucht van elf uur naar LA. Wim heeft gelijk, de stewardessen van American Airlines zijn niet de knapste en zeker niet de jongste. De dames zijn op leeftijd, maar het haar zit nog net zoals toen ze twaalf jaar oud waren.

Om zes uur 's-middags Pacific Time, Drie uur 's-ochtends een dag later Nederlandse tijd, komen we aan op LAX. Ondanks alle horror verhalen gaat het allemaal soepeltjes daar. Vingerafdrukjes, fotootje, wat vraagjes en dan op naar de shuttlebus om de auto op te halen. We krijgen een witte Hyundai Elantra 2.0 en gaan niet op het aanbod voor meer luxe in. We vinden airco/cruise control/schuifdak/electrische ramen etc. wel best. Het is even zoeken in het donker naar het hotel. Na het inchecken toch maar nog een hapje eten. Onze eerste fatsfoodketen is Denny's. Valt best wel mee. Daarna uitgeput naar bed.

 

20 September: naar Morro Bay

Het is driehonderdvijftig kilometer naar Morro Bay, langs de kust van de Pacific. We stoppen af en toe onderweg en in Pismo Beach nemen we eindelijk eens een foto. Je waait uit je hemd, maar het zonnetje schijnt en Amerika gaat en masse naar het strand om te surfen.

 

Ze rijden hier gewoon met hun aso-bakken het strand op...

 

Hoewel sommigen ze gewoon op de parkeerplaats zetten.

 

We hebben trek en niet zo'n beetje ook. We rijden terug het dorp in en leggen bij de Mexicaan aan. De quesedilla's zijn voortreffelijk, maar wel erg groot. Na de maaltijd zitten we mudvol. Je kan trouwens bijna altijd parkeren waar je moet zijn, yanks houden niet van lopen. Ons autootje zetten we dus gewoon pal voor de Mexicaan.

 

Daarna door naar Morro Bay, een gezellig toeristisch plaatsje aan de oceaan. Voor de haven ligt de kenmerkende rots aan de rand van de lagune.

 

We lopen langs de tentjes aan de haven en zien ineens deze gezellige dikkerd boven water komen...

 

Het is een drukte van belang vandaag in Morro Bay, het is namelijk feest. Howdy folks! Voor de tweede keer al wordt het jaarlijkse avocado/margherita festival gehouden. We kijken een uurtje naar allerlei dikkerds en oude hippies die hier overal rondlopen.

 

We hebben helaas geen oceanview. Vanuit ons motel kunnen we wel net de rots zien. We nemen deze foto in alle vroegte voor we op pad gaan richting San Francisco.

Klik hier voor het vervolg, Pacific Coast Highway

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
03-06-2020