21 September: Pacific Coast Highway

Nog voor zonsopgang worden we wakker. Na een karig ontbijtje gaan we snel op pad. Vandaag volgen we de Pacific Coast Highway, Highway nr 1. Zoals de naam al doet vermoeden loopt deze weg vrijwel geheel langs de kust met af en toe spectaculaire uitzichten. Het is een weg waar je veel kunt stoppen om foto's te maken. De eerste stop die we maken is in de buurt van Cambria.

 

Het is nog vroeg en de nevel hangt boven de oceaan.

 

De volgende stop is Moonstone beach. Dit strand heet zo omdat je er maanstenen kunt vinden. Maar je kunt ook gewoon je hengeltje uitwerpen.

 

Het zand is hier zwart en de baai is een broedplaats voor vogels. Dat is te ruiken ook...

 

Een stuk verderop zien we opeens een bord langs de weg staan met de tekst "elephant seals". Lijkt ons wel wat. Bij de parkeerplaats zien we wel pelikanen in de oceaan maar zeeolifanten ho maar.

 

Toch maar een paar honderd meter verder gelopen, de hoek om en ja hoor, zeeolifanten zat. Ze liggen al knorrend te zonnebaden. Herrie van jewelste en stinken...

 

Ze zien er wel lief uit zo als ze als varkentjes door het zand rollen om even af te koelen.

 

Na de "17 mile drive", een smalle bochtige weg langs het water, komen we in een gebied dat Big Sur heet. Op het terras van "Nephente" drinken we een espresso en een Latte en genieten van het fabelachtige uitzicht.

 

Vlak voor Monterey ligt het Wassenaar van Californie, Carmel. Beroemd om zijn ex-burgemeester, Clint Eastwood. De huizen aan de kust zijn veelal gebouwd in Tudor stijl en zien er uit als Hans en Grietje huisjes.

 

We stoppen nog een paar keer voordat we bij het plaatsje Half Moon Bay Highway 1 verlaten en via de snelweg naar een voorstad van San Francisco, San Bruno, rijden. Moe maar voldaan checken we in bij ons motel, een Super-8. Prima kamer om twee nachten te blijven om SF te verkennen.

Klik hier voor het vervolg, San Francisco

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
03-06-2020