7 februari: Isabela

Het programma vandaag op Floreana kan ons maar matig boeien. We gaan met een aftands soort open busje met houten banken naar de hooglanden. Daar aangekomen volgt een ellenlang verhaal over de geschiedenis en vervolgens gaan we naar een zoetwaterbron en een piratengrot. Tenslotte gaan we naar een door Polynesiërs gemaakt beeld wat ons doet denken aan Paaseiland.

 

Het uitzicht vanaf de piratengrot is wel mooi.

 

Hieronder een foto van de lokale werkverschaffing. Overal wordt je tas gecontroleerd op "organisch materiaal". Nou ja, ook al zou je een deense dog meenemen, ze zouden het nog niet doorhebben. Na het onderzoek wordt je tas gesealed, mag je de boot op en kan je zonder problemen de verzegeling doorbreken.

 

Op dit eiland hebben de zeeleguanen allemaal een kleurtje.

 

Na een voorspoedige boottocht bereiken we eind van de ochtend Isabela. We lunchen daar en luieren op het strand tot een uur of vier. Daarna gaan we naar de "Flamingo Lagoon".

 

En inderdaad, er staan welgeteld zeven rode flamingo's.

 

Op de eilanden is er een uitgebreid programma om het aantal schildpadden weer terug te brengen op het peil van de 18e eeuw. Rond die tijd werden de schildpadden als voedsel gebruit en werd hun populatie zo ongeveer gedecimeerd. We gaan dan ook een kijkje nemen in één van de schildpadden centra hier dichtbij, het Arnaldo Tupiza Tortoises breeding center.

Deze reuzeschildpadden zijn een jaar of zes oud.

 

Op een muurtje in de schildpaddenbak zit een, ook weer endemische, lavalizard met rode oren te luisteren naar wat de schildpadden elkaar te vertellen hebben.

 

Leuk heh, een twee weken oude schildpad. Ze blijven hier tot ze voldoende bestand zijn tegen ratten en kunnen overleven. Dat is ongeveer als ze een jaar of tien zijn.

 

We lopen terug naar het hotel via de wetlands. Een groepje blauwvleugeltalingen trekt voorbij. Voorop twee vrouwtjes en meneer taling volgt.

 

De dag zit er dan alweer bijna op. Biertje, zonsondergang, eten en naar bed om negen uur.

Klik hier voor het vervolg, Isabela-2

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 14-10-2023