7 februari: Isabela

Het programma vandaag op Floreana kan ons maar matig boeien. We gaan met een aftands soort open busje met houten banken naar de hooglanden. Daar aangekomen volgt een ellenlang verhaal over de geschiedenis en vervolgens gaan we naar een zoetwaterbron en een piratengrot. Tenslotte gaan we naar een door Polynesiërs gemaakt beeld wat ons doet denken aan Paaseiland.

 

Het uitzicht vanaf de piratengrot is wel mooi.

 

Hieronder een foto van de locale werkverschaffing. Overal wordt je tas gecontroleerd op "organisch materiaal". Nou ja, ook al zou je een deense dog meenemen, ze zouden het nog niet doorhebben. Na het onderzoek wordt je tas gesealed, mag je de boot op en kan je zonder problemen het seal doorknippen.

 

Op dit eiland hebben de zeeleguanen allemaal een kleurtje.

 

Na een voorspoedige boottocht bereiken we eind van de ochtend Isabela. We lunchen daar en luieren op het strand tot een uur of vier. Daarna gaan we naar de "Flamingo Lagoon".

 

En inderdaad, er staan welgeteld zeven flamingo's.

 

Daarna is het maar een klein stukje naar het Arnaldo Tupiza Tortoises breeding center. Deze reuze schildpadden zijn een jaar of zes oud.

 

Op een muurtje in de schildpaddenbak zit een lavalizard met rode oren te luisteren naar wat de schildpadden elkaar te vertellen hebben.

 

Leuk heh, een twee weken oude schildpad. Ze blijven hier tot ze voldoende bestand zijn tegen ratten en kunnen overleven. Dat is ongeveer als ze een jaar of tien zijn.

 

We lopen terug naar het hotel via de wetlands. Let op, de achterste eend schijnt bijzonder te zijn...

 

De dag zit er dan alweer bijna op. Biertje, zonsondergang, eten en naar bed om negen uur.

Klik hier voor het vervolg, Isabela-2

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 20-04-2022